3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024

Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024

  • 24 i 25 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
26€
-20%
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ (molt limitades) disponibles a partir del dimarts 30 d'abril a les 12h aplicant el codi: TRESC8
  • Entrades amb un 20% de descompte per la comunitat TRESC.

 

*****

Potser sí que hi ha una alternativa a aquest futur marcat per l'oposició entre la humanitat i la natura. Aquest col·lectiu de dansa s'inspira en Petrarca per portar a escena un missatge de canvi.

Algú amb sensibilitat i influència devia veure'ls quan van actuar al RomaEuropa Festival, perquè poc després els integrants d'aquest col·lectiu de dansa van rebre una invitació per fer una residència artística a The Watermill Center de Nova York, centre d'operacions del mític Robert Wilson. Per això, Mont Ventoux va començar a gestar-se en aquesta ciutat nord-americana. Fins a arribar a l'estrena, hi va haver residències i assajos, alpinisme i ascensió.

Mattia Russo i Antonio de Rosa, líders italians de l'agrupació madrilenya Kor'sia, sempre recolzats en la dramatúrgia d'Agnès López-Río, tornen sobre un principi que ja és una de les seves senyes d'identitat: indagar en el passat per afrontar els problemes del present i imaginar el futur. Són artistes d'avui que consulten artistes d'ahir; per això el seu punt de partida és, aquesta vegada, una carta escrita pel poeta italià Petrarca, l'any 1336, en la qual descriu a un amic el seu ascens a peu al Mont Ventoux. És un text senzill, però en el qual alguns estudiosos van veure el germen mateix del Renaixement, entenent l'ascens com la cerca de la llum a la muntanya per sortir del bosc fosc i tenebrós que suposava l'edat mitjana.

Aquesta imatge de l'ésser humà enfront de la naturalesa, en comunió amb l'entorn, va posar el col·lectiu Kor'sia en sintonia amb el concepte oposat: l'home que dona l'esquena al paisatge i la crisi climàtica i ecològica que aquesta actitud comporta. Sobre aquesta línia de pensament, amb l'esperança que la relació entre home i naturalesa visqui moments millors en el futur, i amb els inabastables suggeriments de l'art renaixentista en ment, Mont Ventoux pretén enviar-nos el missatge que, tal vegada, aquest canvi paradigmàtic ha de començar en cadascun de nosaltres.

Una coproducció del Centro de Cultura Contemporánea Condeduque, Fedora - Van Cleef & Arpels, Premio de Danza 2023 con el apoyo de Van Cleef & Arpels, Grec 2024 Festival de Barcelona, Festival Roma Europa, Tanzplattform Rhein Main, Hessisches Staatsballet, Festival Bolzano Danza - Fondazione Haydn di Bolzano e Trento, Compañía Tero Saarinen, OperaEstate Festival Veneto, The Watermill Center.

Amb la col·laboració de: INAEM-Ministerio de Educación, Cultura y Deporte-Gobierno de España, Comunidad de Madrid, Ayuntamiento de Madrid.

FITXA TÈCNICA

DireccióAntonio de Rosa, Mattia Russo
Durada60 minuts
Intèrprets:Edoardo Brovardi Benoît Couchot Angela Demattè Samuel Dilkes Emilie Leriche Helena Olmedo Andrew Scott Dovydas Strimaitis Ana Van Tendeloo

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

24 i 25 de juliol

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 24 i 25 de juliol

Horari: A les 20:00h

Horari Taquilles:
2 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles


dc.
24
jul.
Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024
20:00 h Mercat de les Flors
Barcelona
 Afegeix a calendari  Afegeix a calendari de Google
Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024
20:00 h Mercat de les Flors - Barcelona  Afegeix a calendari  Afegeix a calendari de Google

dj.
25
jul.
Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024
20:00 h Mercat de les Flors
Barcelona
 Afegeix a calendari  Afegeix a calendari de Google
Kor'sia · Grec Festival de Barcelona 2024
20:00 h Mercat de les Flors - Barcelona  Afegeix a calendari  Afegeix a calendari de Google

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX