COMPARTEIX

Barcelona, 10 de juny de 2024 - La reconeguda il·lustradora Pilarín Bayés ha estat guardonada amb el Premi TRESC 2024 en reconeixement a la seva excepcional trajectòria artística i la seva inestimable contribució a la literatura infantil i a la cultura popular catalana. El premi es lliurarà el pròxim 27 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Enguany, el Premi TRESC està dedicat a la literatura i als professionals del sector, destacant la feina d'escriptors, il·lustradors, editors, maquetadors i llibreters que contribueixen a la creació literària. Bayés, originària de Vic (1941), ha estat seleccionada per la seva qualitat artística, la seva humanitat i el seu compromís amb la literatura catalana, superant altres nominats de gran prestigi com Sergi Pàmies, Xavier Bosch i Sílvia Soler.

L’acte de lliurament del premi comptarà amb una conversa oberta i participativa entre Pilarín Bayés i el periodista David Sabaté. A la trobada, que està oberta al públic, també hi assistiran socis del TRESC, personalitats del sector cultural i representants dels mitjans de comunicació.

Erika Fortis Holgado, codirectora del TRESC, ha destacat la importància de Pilarín Bayés com “un referent per a tots els infants catalans i les seves famílies. Sense dubte, els seus contes i il·lustracions han esdevingut veritables símbols de la nostra cultura”.

Aquest és el tercer any consecutiu que el TRESC convoca aquest premi, el qual es consolida com un homenatge a les figures més destacades de la cultura catalana. El Premi TRESC reconeix aquells que, amb la seva obra i trajectòria, han contribuït a la creació d’un imaginari cultural compartit.

Tots aquells i aquelles interessades a assistir a la cerimònia i celebració, podeu reservar la vostra invitació al web del TRESC o fent clic aquí. T’esperem!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES