3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Orgia

Orgia

  • 11 i 13 d'abril
  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
10€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Orgia és un coencàrrec i una nova coproducció entre el Teatro Arriaga Antzokia de Bilbao, el Festival Castell de Peralada i el Gran Teatre del Liceu que integra molts ingredients fascinants, entre ells, la presentació de la darrera partitura lírica d'Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Al seu costat, Calixto Bieito posarà tota la seva genialitat en la dissecció dels personatges protagonistes en aquesta tràgica història autodestructiva en la qual presenciem la batalla sexual d'un matrimoni.

El drama de Pier Paolo Pasolini (el centenari del naixement del qual vam celebrar el 2022) serà una fabulosa oportunitat per arribar a l'aprofundiment únic de l'ànima humana. Després de dues col·laboracions operístiques prèvies entre Calixto Bieito i Hèctor Parra - Wilde (2015) i Les bienveillantes (2019) - , ara han treballat sobre el text original d'Orgia.

Per denunciar el drama personal, el protagonista masculí d'Orgia es penja després de vestir-se de dona. De fet, en els darrers moments de la seva vida, pren consciència de la seva homosexualitat, i el seu suïcidi es converteix així en un acte acusador. És una oportunitat per denunciar una societat intolerant, hipòcrita, cruel i despectiva amb tots aquells que se surten de les normes establertes.

A través dels seus versos, Pasolini penetra a la realitat, il·luminant com el feixisme aniquila tot rastre d'humanitat a la societat moderna a través de la cultura de consum. A Orgia, l'amor i el sexe estan al servei d'una destrucció sàdica. A l'interior del seu dormitori, un espai tancat on l'angoixa i el remordiment projecten ombres monstruoses en la transició incerta entre el món de la raó i el del somni, la jove mare coprotagonista vol trencar amb el seu marit, però just abans de suïcidar-se fa el terrible acte de Medea: assassina els seus dos fills.

Una tragèdia que té com a protagonistes cantants/actors a la mida d'aquesta nova aventura creativa del tàndem Parra-Bieito.

FITXA TÈCNICA

DireccióCalixto Bieito
Durada1 hora 30 minuts
Intèrprets:

Aušrine Stundyte, Jonathan McGovern, Jone Martínez

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Òpera

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 11 i 13 d'abril

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX