COMPARTEIX

 
Pioner dels festivals de música negra a Catalunya, enguany el Black Music Festival fa 15 anys. És el moment idoni per fer de nou, un pas cap endavant. Sorgits de l'essència, com a Festival de Blues, aviat s'hi van incorporar altres gèneres com el Soul o el Funk. Més endavant s'hi van afegir pinzellades de Jazz i Reggae. Tots aquests estils han estat defensats al Black Music Festival pels millors artistes nacionals i internacionals. Ara doncs, és el moment de donar veu també a altres estils que s'han vist influïts pel que popularment coneixem com a Música Negra i, com sempre, fer-ho amb una barreja de propostes consolidades amb d'altres més emergents, mantenint el segell de qualitat que el caracteritza. Des de Girona i Salt s’aposta perquè el BMF enforteixi la seva petja al territori, tant a nivell d'eix mediterrani programant a Barcelona i Perpinyà, com en el territori més proper programant a Fornells de la Selva i Cervià de Ter.
 
 
A nivell artístic The Stanley Clarke Band encapçala el cartell del BMF 2016. Aquesta figura llegendària de la música, segur que farà les delícies tant dels amants del jazz com dels que gaudeixen amb el virtuosisme i domini de l’instrument.
 
 
Akua Naru serà la representant del Hip-hop. Una artista consolidada ja com a referent del gènere. Ritme, energia i passió assegurada. Un dels plats forts d’aquesta edició serà el Tribut a Amy Wineouse realitzat per  la prestigiosa formació catalana The Gramophone Allstars juntament amb el que fou el corista líder de la malaurada artista, Zalon. Una coproducció del Centra d’Arts Escèniques El Canal i el BMF.
 
 
Per altra banda, Patax amb el seu tribut a Michael Jackson són la nostra carta de presentació a Barcelona. La fusió entre soul, rumba, funk, pop i flamenc sembla impossible no?. Doncs Patax ho aconsegueixen. Amb els grans Caravan Palace i el seu potent ritme electro-swing (una producció del Téâtre de l’Archipel) a Perpinyà, segur que ningú podrà parar de ballar.
 
El pop-soul dels anglesos Mamas Gun,  la presentació del nou treball discogràfic de Ramon Mirabet, les originals Sey Sisters i moltes més, són les propostes que us esperen en aquest Black Music Festival 2016. Un BMF que finalitzarà amb la novetat del Black Music Pícnic a on, entre d’altres  podreu gaudir en família i en un ambient distès, del que és sens dubte una de les millors bandes de blues del panorama europeu i guanyadors de l’European Blues Challenge 2014: A Contra Blues.
 
Us convidem a gaudir-ne i que no pari la música!
 
Pau Marquès, director del Black Music Festival
 
Playlist amb un tastet del BMF16

 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES