fb

Un tramvia anomenat desig a Lloret de Mar

Teatre de Lloret - Lloret De Mar
 
 
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

UN TRAMVIA ANOMENAT DESIG (PACK TENNESSEE WILLIAMS)
Les Antonietes

Les Antonietes
porten a escena un dels textos més populars de Tennessee Williams.

Estancada en el passat i amb ínfules de classe, Blanche Dubois visita la seva germana Stella a Nova Orleans, una noia vital que viu el present amb el seu marit, el rude Stanley Kowalski.

L'obra de Tennessee Williams és plena d'aquests personatges neuròtics, vehements, turmentats, sempre a punt per somiar que pugen a l'últim tren, el d'Un tramvia anomenat desig. Condemnats a la derrota, són l'altra cara del somni americà. No volen la realitat, sinó el somni.

Després de Brückner, Shakespeare o Txèkhov, amb Williams la jove companyia Les Antonietes torna a apostar per la reflexió sobre la condició humana.

CONDICIONS

Truca al 902339033

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:

Interpretació: Carme Elías
Autors: Mark Hampton i Mary Louise Wilson
Traducció: Joan Sellent
Direcció: Guido TorloniaDurada: 1h 35min

Dates: Dissabte 26 de novembre

Horari: 21:00h

RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
23 de d'octubre del 2016 a les 22:44h
Un tramvia lleuger però contundent

Nova adaptació del clàssic de T. Williams, que va a l'essència del drama: els 4 personatges. Aposta per atreure o acostar l'obra a un nou públic, suposo. I funciona, especialment a nivell d'interpretacions, si bé hi ha el risc, assumit, entenc, que no s'exploti o s'entengui al 100% la psicologia, els comportaments, el que ha dut als personatges a ser qui i com són al reduir tant el text. Ara, tot i així, és un espectacle que val la pena, que et remou alguna cosa per dins, et perturba, al menys a mi.
L'Annabel Castán se'n surt amb escreix amb un personatge tan complex com la surenya Blanche, barreja inestable de realitat i deliri, seducció i distància, classisme i decadència (realment em fascinen aquestes dames del Sud). Igualment, la Mireia Illamola i el Pepo Blasco (quina veu!) són d'una naturalitat total, que a vegades oblidem com de difícl és d'aconseguir. 
En canvi, i potser perquè l'ombra de la imatge icònica de Brando és massa allargada, aquest Stanley no sembla tan primitiu, tan brutal com ho hauria de ser. I precissament, no em convenç que aquest personatge "menyspreable" sigui qui parla en castellà quan els altres ho fan en català. He llegit que és perquè és la llengua materna de l'actor i així seria tot més natural. Suposo que la companyia sempre ho fa i ho farà d'aquesta manera, doncs, independentment del tipus de personatge en qüestió.

En resum, a mi m'ha agradat força, especialment per les interpretacions.