fb

El despertar de la primavera

Teatre Gaudi Barcelona - Barcelona
 
  (Valoració mitjana: 4)
852 visites
  • Per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM
EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA (Spring Awakening) és un musical pop rock que tracta sobre l'amor adolescent, la repressió, la por, l'abús de poder i la incomprensió. Melchior és un jove intel·ligent i astut que, gràcies als llibres, ha après diversos aspectes sobre la sexualitat humana que la societat s'obstina a amagar i ratllar de tabú. Ell és el confessor del seu amic i company de classe Moritz, que li explica que se sent torturat davant els somnis eròtics que acompanyen les seves nits. D'altra banda, la dolça Wendla que fracassa en l'intent que la seva mare li expliqui com s'engendren els nadons, es retroba amb Melchior i entre ells sorgeix alguna cosa especial.

El musical ha aconseguit commoure espectadors d'arreu del món des de la seva estrena l'any 2006 a l'Off Broadway de Nova York. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s'ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit¿ i ara, Barcelona. La producció original de Broadway l'any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk.

L'espectacle, que conté 19 números musicals, estarà dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia serà d'Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (TeatreNacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) crearà l'escenografia i el vestuari.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:

Direcció: Marc Vilavella
Direcció musical: Gustavo Llull
Ajudant de direcció: Eva Serrasolsas
Coreografia: Ariadna Peya
Adaptació catalana: David Pintó
Intèrprets:Bittor Fernández Clara Gispert Marc Flynn Elisabet Molet Eloi Gómez Roc Bernadí Mireia Coma Àlex Sanz Clara Solé Marc Udina Jana Gómez Dídac Flores  Laura Daza.
Amb la col·laboració de: Mingo Ràfols Roser Batalla

Producció: Teatre Gaudí i Origen ProduccionsPresentació: Exclusiu

RECOMANACIONS
Un poquito feo
Un poquito feo
10 de de desembre del 2016 a les 11:11h
Un musical que traspua passió... la passió del despertar

Musical multipremiat i com ha de ser: interessant i actual text (tot i estar escrit al s. XIX), bona música (Bla, Bla, bla! és tot un himne) i ben interpretada en directe, 20 artistes a l'escenari i molt de talent.
El descobriment del sexe i els misteris que comporta, el mur de silenci al seu voltant més freqüent del que semblaria, la rebel·lia, la repressió no només sexual, el difícil trànsit de l'adolescència... hi ha drama i tragèdia però surts ple d'energia, sabent que els tabús acaben caient. Tot amb un repartiment molt preparat i, en general, prou jove com per a fer creïbles els personatges amb caràcters ben diferenciats però sense estereotips, i l’eficaç contrapunt dels adults Mingo Ràfols i Rosa Vila/Roser Batalla com a professors intransigents, pares superats...


En RESUM: un interessant musical en un petit escenari que ajuda a viure com a pròpies les seves pors, les seves ganes d’obrir-se a un món que ja estan vivint i sense ajuda de ningú, amb molta qualitat interpretativa, de música, de cant…ple d'il·lusió i fe en el que fan i que agradarà als que ens vam emocionar amb “Per sobre de totes les coses”, per exemple.