fb

Flor de Nit / El Cabaret

Almeria Teatre - Barcelona
 
 
384 visites
  • Per a socis:
  • FREE
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d'alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d'esperança, entre l'exposició Universal del 29 i l'esclat de la Guerra Civil.

Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d'un triangle amorós a quatre bandes: Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l'intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l'ingrat paper d'haver d'acceptar el seu rol fora d'aquest joc, en una època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.

El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d'entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d'aquesta comèdia musical.

Un Homenatge
En el seu quarantè aniversari, Dagoll Dagom bé es mereix un homenatge. Flor de Nit - El Cabaret - pretén ser aquest homenatge, retut per aquells que hem crescut veient els seus espectacles, vers aquells que han estat un dels nostres referents més sòlids.

És per això que, a l'estil dels discos d'homenatge i dels concerts de grups cover, que reviuen el millor repertori de grups mítics de música, el que ara us proposem és una visitació del ja mític cabaret del Paral·lel que ens va regalar Dagoll Dagom. Però, com no podia ser d'una altra manera, ens agradaria fer Flor de Nit al més pur estil Gataro.

Volem incidir especialment en el component cabaretero de l'espectacle, però impregnant-lo del llenguatge escènic que fa quinze anys que desenvolupem, i que ha revertit en espectacles tan vistosos i ben acollits com El Casament dels petitburgesos, Black Rider o ¡Ay, Carmela!. Versionarem Flor de nit, doncs, no tant en el text o la partitura, que també, sinó en l'estil, tot aplicant a aquest popularíssim musical la nostra empremta gestual i plàstica. Creiem que és això el que dóna veritable sentit a la proposta.

CONDICIONS

Aquesta proposta ja no està disponible

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Presentació: Exclusiu

RECOMANACIONS
Josep
Josep
16 de de desembre del 2016 a les 02:46h
De petit format però molt gran com espectacle

Bona estona hem passat avui a l'Almeria Teatre veient aquest musical. Una versió en petit format del musical que va produir Dagoll Dagom l'any 1992. Ens parla de la història del Paral-lel dels anys 30 i del cabaret que porta el nom del musical, on una noia obrera (Rosa), aconsegueix convertir-se en la vedette principal. Embolics amorosos amb els assidus al local on hi ha tant anarquistes revolucionaris com burgesos i intel·lectuals. La paraula té poca cabuda ja que la base principal són els temes musicals amb un ampli ventall que va de cançons picaresques a revolucionàries i algunes perquè no, poètiques. Una posada en escena senzilla però ùtil on tots tenen cabuda, tenint en compte les dimensions de l'escenari. Un encertat vestuari cabareter ambientat en la època. Tres músics Gerard Alonso (piano), Albert Abad (saxo i clarinet) i Laura Marín (violí) que toquen de meravella. Pel que fa a la interpretació, genials Ariadna Suñé, Marc Pujol i Gràcia Fernández i molt correctes Lluís Canet, Lluís Parera, Marta Capel i Joan Vàzquez. És d'aquells espectacles que surts amb bon regust de boca i t´en portes una part a casa teva. Totalment recomanabl