COMPARTEIX

El dia 28 d’octubre arriba la nova edició de RBLS, el festival d’arts escèniques que té com a objectiu apropar-se als joves de 13 a 20 anys. 

L’esdeveniment compta amb un format que fomenta la inclusió i amb un munt d’activitats participatives, trenca amb els prejudicis i demostra a les joventuts que el teatre pot ser arriscat i engrescador, sempre tractant temàtiques interessants i inquietuds incipients. Temes com la individualitat, l’amistat, la pau, l’amor, l’art i la cultura. És molt fàcil gaudir quan el pla està fet a la teva mida. 

Volem destacar que es repeteix el seu anual RBLS APOSTA, un espai que posa en contacte la creació escènica per a adolescents i responsables de programació de teatres, fires i festivals.   Des del dia 28 d’octubre fins al 20 de novembre es duran a terme jornades professionals adreçades a artistes, agents educatius i components del sector cultural, com també tallers escènics de caràcter gratuït. Tots els projectes passen per un criteri de selecció que té en compte el seu valor artístic, la seva singularitat, la seva actualitat i l’autoria autòctona contemporània. És a dir, la seva unicitat. 

 

A continuació, trobaràs les següents propostes que des del TRESC considerem imprescindibles;

 

 CR#SH. Tothom pot caure

CR#SH. Tothom pot caure

L’Alba, la Carla i el Gerard reviuen els moments de la seva adolescència. Hormones, likes, aprovació aliena són alguns dels records que avui en dia han calat a la seva salut mental.  Assumptes profunds des d’una perspectiva fresca, humorística i vitalista. 

 Bonobo

Bonobo

Entorn dels atemptats yihadistes de la Rambla, Bonobo explica la història del Fadi, un jove racialitzat que acaba a comissaria, incapaç de dur a terme la seva terrible missió. Com arriba un noi amb tota la vida al davant a la sala d'interrogatoris d'una comissaria? 

  PARA ACABAR CON EDDY BELLEGUELE

PARA ACABAR CON EDDY BELLEGUELE

Abusos. Humiliacions. Pobresa. Racisme. Masclisme. Homofòbia. L’Eddy neix en un ambient que el fa patir, però aconsegueix fugir d’aquest panorama opressor i per fi pot deixar de fingir ser qui no és. 

 Ragazzo

Ragazzo

Tornem al 2001, quan la ciutat de Ragazzo viu una restricció extrema de drets socials. Es tanquen fronteres, es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones i, fins i tot, estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. Tot, per una reunió del G8… 

  OFFICIAL PRESENTATION OF THE GADGETS FOR OUR SALVATION

OFFICIAL PRESENTATION OF THE GADGETS FOR OUR SALVATION

Com serà la fi del món? Hi ha algun gadget que doni esperança davant una possible apocalipsi? Aquesta conferència performativa, altament satírica i irònica tracta sobre el final del qual tots coneixem.  Neix de l'interès de la creadora pels dels còmics distòpic futuristes i de la ciència-ficció. 

 
Aquestes són algunes de les propostes; totes innovadores i apassionants per a joves i no tan joves. Si bé aquestes són les que us recomanem des del TRESC, la Comunitat de Cultura, no deixis d'assabentar-te de tota la programació que han preparat per a aquesta edició del Festival RBLS 2022.
 
Aprofita l'ocasió i gaudeix d'aquests rebels projectes, són el futur de la indústria!

per  Adrià Peris

ÚLTIMS ARTICLES