COMPARTEIX

Notícies
18 DE GENER DEL 2019 per TRESC

Des del TR3SC volem que un dels teus propòsits d'any nou sigui sortir més i no perdre't els millors esdeveniments culturals de l'any! Per ajudar-te a aconseguir-ho, t'hem preparat una selecció de les que són per a nosaltres les 14 propostes culturals més destacades d'aquest 2019. Agafa el calendari, apunta les cites imperdibles de teatre, música, cinema, art i gastronomia i viu un 2019 ple de cultura!

 'La bona persona de Sezuan'

'La bona persona de Sezuan'

Ens agrada començar la nostra tria amb aquesta obra emblemàtica del teatre èpic, amb la qual Bertolt Brechtplanteja una reflexió incòmoda: quins són els límits de les bones intencions, especialment quan aquestes no afronten les dificultats materials amb contundència i pragmatisme? Dirigida per Oriol Broggi i amb Clara Segura i Joan Carreras al repartiment. Sense cap dubte, un dels plats forts teatrals d'aquest 2019! A partir del 31 de gener al TNC i amb un preu exclusiu de 10€ per als socis del TR3SC per les funcions de l'1 i el 2 de febrer!

 'Dogville'

'Dogville'

Seguim amb el teatre anunciant-te una altra obra que de ben segur que triomfarà aquesta temporada! 3 grans noms: Lars Von Trier (autor)Sílvia Munt (directora) i Pau Miró (adaptació). Pau Miró signa l'adaptació de la famosa pel·lícula de Lars Von Trier, estrenada el 2003 i primera part de la trilogia USA: Land Of Opportunity. Sílvia Munt dirigeix aquest muntatge que planteja la següent qüestió: si vols que els altres t'acceptin, t'has de sotmetre a l'abús i expiar el seu ressentiment. Però llavors, què separa la bondat de la maldat? L'obra compta també amb un repartiment de luxe encapçalat per Bruna CusíLluís Marco i David Verdaguer. A partir del 9 de maig al Teatre Lliure de Montjuïc! La podràs gaudir per només 10€ per a les funcions del 10 i 11 de maig!

'La tendresa'

'La tendresa'

T de Teatre i Dagoll Dagom coprodueixen la versió catalana de l'aclamadíssima comèdia d'Alfredo Sanzol La Ternura, guardonada amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro per aquest mateix espectacle. L'autor s'ha inspirat enl'univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir una enginyosa comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor. Hem aconseguit per a tu un preu exclusiu de 10€ per les funcions del 19 (a les 20:30h) i 20 de gener!

'Flashdance, El Musical'

'Flashdance, El Musical'

Els amants dels musicals també tenen cabuda en aquesta selecció! Arriba el musical basat en la pel·lícula de Paramount Pictures (guió de Tom Hedley i Joe Eszterhas, Història de Tom Hedley), un al·legat a la superació personal, al poder d'aferrar-se als somnis per sobre de tot! Recordes la història d'Alex Owens, una noia de 18 anys, soldadora de dia i ballarina de nit, que somia amb anar a la prestigiosa Shipley Dance Academy i convertir-se en una ballarina professional? La podràs reviure a partir del març alTívoli!

Grans noms de l'escena teatral

Grans noms de l'escena teatral

El 2019 arriba carregat d'obres protagonitzades per 'bèsties escèniques' com José Sacristán a 'Señora de rojo sobre fondo gris', interpretant un pintor en plena crisi creativa; Gabino Diego a'El desguace de las musas', protagonitzant una obra dirigida per Paco de La ZarandaSergi López, encanrant  un professor de literatura que entra en un espiral pervers de fascinació i expectativa irrefrenable a 'El chico de la última fila', de Juan Mayorga i dirigida per Andrés LimaCarme Elias i Vicky Peña a 'Què va passar amb Jane Crawford i Bette Davis?', interpretant a dues actrius en lluita per recuperar el protagonisme a Hollywood; Carmen Machiprotagonitzant el clàssic de Txèkhov 'El jardín de los cerezos'; o Ariadna Gildonant veu a 'El dolor', un relat en clau autobiogràfica dirigit per Lurdes Barba que s'endinsa en la intimitat de l'escriptora Marguerite Duras.

Els festivals de música que no et pots perdre

Els festivals de música que no et pots perdre

Sabem que estàs impacient, 'festivalero'! No et preocupis: aquest 2019 arriba ple de festivals de diferents estils i formats repartits per tot el territori: el Guitar BCN 2019 celebrarà la seva 30ena edició amb un cartell eclèctic de 30 concerts; elFestival Mil·lenni també està de celebració,compleix 20 anys programant artistes de renom. I mentre alguns festivals arriben a l'edat de la maduresa, d'altres neixen aquest 2019: és el cas del 1r Festival Pop Metafísic a Ponts (Lleida). També t'has d'anotar a l'agenda el Let's Festival que acull la Sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat i ja pots descobrir les primeres confirmacions d'El CurtcircuitCruïllaSònarCanet Rockel Vida i el Mas i Mas Festival!.  

Concerts d'estrelles internacionals

Concerts d'estrelles internacionals

Ja coneixem alguns dels moments musicals que marcaran aquest 2019! Ens visitaran bandes i artistes d'èxit mundial com Metallica, el 5 de maig a l'Estadi Olímpic Lluís Compans, seguint amb la seva gira 'Worlwired Tour'. El mateix estadi acollirà el 7 de juny el concert d'Ed Sheeran, que hi presentarà el seu tercer disc 'Divide'. El 20 de marçla banda anglesa Florence and the Machine farà parada al Palau Sant Jordi i, també al Sant Jordi, el 27 d'abril ens visitarà Mumford and Sons, presentant el seu últim treball 'Delta'.

 UN 2019 DE CINE!

UN 2019 DE CINE!

Sempre és complicat decidir quines pel·lícules incloem a la nostra wish list... però, aquest any, la cartellera encara ens ho ha posat més difícil. Ens atrevim amb 11 títols que mereixen una menció especial: 'La favorita', per molts el millor film de Yorgos Lanthimos, amb Olivia Colman premiada amb el Globus d'Or a Millor Actriu; 'Glass', el tancament de la trilogia de super-herois de Shyamalan; 'Dumbo', dirigida pel gran Tim Burton'Aladdin', amb Will Smith;'Dolor y gloria', l'última de Pedro Almodóvar amb Penélope Cruz;'Rocketman', el biopic que relata la vida d'Elton John'Once upon a time in Hollywood', la novena pel·lícula de Quentin Tarantino'Capitana Marvel', la primera pel·lícula de Marvel protagonitzada per una dona; 'Us', l'últim film de terrorde Jordan Peele'Beautiful Boy', la nova de Timothée Chalamet (director de 'Call me by your name') i 'Jocker', la nova pel·lícula de l'univers Batman sobre els orígens del malvat Jocker, encarnat per Joaquin Phoenix.

 ANY NOU, SÈRIE NOVA!

ANY NOU, SÈRIE NOVA!

Serial lovers, aquest és el vostre any! I és que s'estrenen quatre sèries que fan molt bona pinta: 'Catch 22', amb George Clooney i ambientada a la Segona Guerra Mundial; 'Sex Education', la nova comèdia dramàtica de Netflix amb Gillian Anderson sobre un consultori sexual clandestí en un institut; 'Matadero', la nova sèrie espanyola d'Atresmedia protagonitzada per Pepe Viyuela i 'Euphoria', la nova d'HBO protagonitzada per la cantant i actriu Zendaya. Però el 2019 no només és l'any de les noves sèries, sinó també de les noves temporades de sèries mítiques com 'Stranger Things''The Handmaid's Tale''Big Little Lies''La Casa de Papel' i la última temporada de 'Juego de Tronos'

 LES EXPOSICIONS DE L'ANY

LES EXPOSICIONS DE L'ANY

Si encara no les has vist, al 2019 encara pots gaudir de 'Liberxina, Pop i nous comportaments artísitcs' al MNAC fins a l'abril, Stanley Kubrick al CCCB fins al març o 'Velázquez i el segle d'or' al CaixaForum fins al 3 de març. També volem destacar dues exposicions que arriben sobre grans artistes: 'Gomis Gaudí' a la Fundació Joan Miró, sobre Joaquim Gomis, gran promotor de l'obra i llegat de Gaudí; i 'Sota la Mirada del fotògraf. Picasso als seus tallers', a partir de juny al Museu Picasso.

 ESPAIS PER DESCOBRIR

ESPAIS PER DESCOBRIR

Mai és tard per descobrir els indrets més bonics i singulars de la teva ciutat! Per exemple, aquest 2019 podries visitar la Casa Vicens, un palauet modernista de Gaudí; el Palau de la Balmesiana, que amaga un dels tresors més ben conservats de la ciutat o el Centre Excursionista de Catalunya - Temple d'August, una entitat amb més de 140 anys d'experiència en excursions científiques i culturals.

 ELS LLIBRES DE L'ANY

ELS LLIBRES DE L'ANY

Hivern, estiu, sol/a, en companyia... llegir es fa tot l'any i sota qualsevol circumstància. Ara bé, cal encertar en la tria. Et proposem 5 novetats editorials que no tardarem en incorporar a la nostra biblioteca particular: 'El fibló' de Sílvia Soler'Serotonina' de Michel Houellebecq'La mort del comanador' de Haruki Murakami'Soc, soc, soc' de Maggie O'Farrell i 'Carvalho: problemes d'identitat' de Carles Zanón.

 LES ACTIVITATS LITERÀRIES DEL TR3SC

LES ACTIVITATS LITERÀRIES DEL TR3SC

Lletraferit, aquestes són les 5 cites literàries del TR3SC d'aquest 2019 que t'has de reservar per dedicar-te en exclusiva a cultivar el teu amor pels llibres: compartiràs taula i converses amb l'escriptora Sílvia Soler  amb aquest sopar literari, descobriràs els beneficis del ioga pels més petits amb aquest taller de ioga infantil, els petits de la casa gaudiran d'una sessió de titelles 'Un món de contes', passejaràs pel Barri Vell de Girona acompanyat per l'escriptor Miquel Fañanàsamb una ruta literària per Girona i, si t'agrada la xocolata, salivaràs amb lapresentació del llibre 'Xocolata espessa'.

 PLAERS ENOGASTRONÒMICS

PLAERS ENOGASTRONÒMICS

La cultura enològica ens encanta i aquest any volem que tu també te n'enamoris. Et seleccionem els moments més especials per viure amb una copa de vi a les mans, en siguis o no un expert: la Fira del Vi de Falset, del 3 al 5 de maig; el nou Sopar TR3SC 'Plaers celtes de l'Atlàntic', el 23 de gener; i els millors maridatges de vi i gastronomia arreu del territori! 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES