COMPARTEIX

Què seria de la cultura si no la compartíssim? Escoltar la veu del públic és una forma d’enfortir el vincle que s’estableix entre autor i receptor en qualsevol obra d’art. És per això que al TR3SC volem ser un altaveu de totes les opinions, crítiques i ressenyes que fan els socis sobre les propostes més destacades. Avui repassem el millor de la setmana cultural a través de les vostres opinions!

Era una de les activitats de celebració de l’aniversari, i va ser un èxit. Els socis del TR3SC que van anar a veure Èdip al Teatre Romea el 26 d’abril van tenir l’oportunitat de participar en un col·loqui sobre aquesta tragèdia de tragèdies. Qui hi havia a l’altra banda? Ni més ni menys que Oriol Broggi, el director d’aquesta adaptació, i Jeroni Rubió, autor del text.   Protagonitzada per Julio Manrique, ‘Èdip’ està sent una de les obres més elogiades de la temporada, pel seu repartiment i per la seva posada en escena. La sòcia Marta Turu ha captat a la perfecció l’essència del seu èxit en aquesta crítica:

I just el mateix 26 d’abril vam poder conèixer per dins el Palauet Casades per celebrar els 12 anys del TR3SC! Segur que hi has passat per davant mil vegades; però potser, com la Mercè, desconeixies que dins s’hi amaga un autèntic tresor!

Situat al carrer Mallorca 283, el Palauet Casades és actualment la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i atresora la biblioteca jurídica privada més important d’Europa. Al llarg del matí vam poder passejar per les seves llargues prestatgeries plenes de llibres, secrets i històries i, en acabat, vam prendre una copa de cava a la terrassa tot gaudint de les vistes de l’Eixample. Perquè qualsevol final és millor si s’acompanya amb un bon brindis! Això ho saben bé els socis que han descobert la finca Mas Comtal a l’Avinyonet del Penedès (El Garraf) i han tastat els vins ecològics del celler.

Parlant de brindar, aquesta setmana hem pogut conversar amb una copa de vi a la mà amb dos grans noms de la cultura catalana: Sílvia Munt, que va participar en una trobada del Vis à Vis especial Dones i cultura, i Gaspar Hernández, que va presentar la seva novel·la ‘La dona que no sabia plorar’ en l’entorn incomparable dels Cellers Carol Vallès. Què n’han dit els socis?

I no ens oblidem d’una de les activitats preferides dels socis, les preestrenes de cinema exclusives! Hi ha alguna cosa millor que descobrir una història contundent i verdadera en una pel·lícula... abans que ningú?! Sens dubte la Maria del Pilar va experimentar aquesta sensació amb ‘Fortunata’.

 

Acabem el repàs d’aquesta setmana amb una de les activitats que millor il·lustren el desig de compartir cultura que fa bategar el cor del TR3SC. Es tracta de la ruta literària per la Barcelona de la novel·la ‘L’esquerda de l’àngel’. Durant un matí sencer, els lectors van poder traspassar la barrera que separa la realitat de la ficció i penetrar en l’univers literari d’aquesta novel·la guiats per la seva autora, Maria Victòria Lovaina.

I si tens ganes de fer alguna activitat diferent, aquí va un llistat de propostes que organitzem des del club TR3SC només per a tu. I aquí un petit tast d'algunes de les activitats dels últims dies, fins la setmana que ve!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES