3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Visita d'enoturisme TR3SC a Mas Comtal
Visita d'enoturisme TR3SC a Mas Comtal

Visita d'enoturisme TR3SC a Mas Comtal

  • Dissabtes del 7 al 28 d'abril
  • Mas Comtal - Avinyonet del Penedes
10€
INVITACIONS
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

LA VISITA

La visita comença amb el relat sobre la fascinant història de la masia, en la qual destaquen un pedra amb data 1635 i al mig el monograma de Jesucrist, i una antiga base de premsa de vi del segle XVII.

A continuació, passejarem entre les vinyes per remarcar la seva importància en el resultat qualitatiu del vi; les diferents varietats, la seva forma de cultiu, el tipus de sòl o la climatologia condicionen el caràcter i la singularitat del vi. I també farem una breu visita al celler, posant èmfasi en la restauració dels antics cups com a dipòsits on fermentar-hi o mantenir-hi els vins durant tot l'any, mantenint constants les seves excel·lents propietats de temperatura.

Finalment, degustarem tres vins ecològics representatius, que Mas Comtal elabora amb passió i esforç. El tast serà el fil conductor per donar a conèixer el procés d'elaboració dels vins, i anirà acompanyat d'una mica de pica-pica.


MAS COMTAL

La finca Mas Comtal s'ubica al municipi d'Avinyonet del Penedès, a la part més oriental de la comarca de l' Alt Penedès, al límit amb el Garraf. Més concretament entre el massís de l'Ordal i del Garraf i la barrera muntanyosa de les serres de Mediona, Puigfred i Ancosa. La presència del mar actua com a element regulador i el bell Massís de Montserrat, realitza la funció de parapet dels freds vents del nord. Tot plegat genera conjuntament les circumstàncies òptimes per al conreu de la vinya.

Les varietats plantades en blancs són Chardonnay i Xarel.lo. El Chardonnay és una varietat autòctona de la Borgonya i el Xarel.lo és una varietat introduïda ja pels grecs a Catalunya. En negres el Merlot, el Cabernet Sauvignon i el Cabernet Franc; les tres varietats autòctones de Bordeus. A més, 1,5 ha. de Muscat d'Hamburg permeten elaborar un rosat frizzant molt divertit i seductor. Cultivades segon les necessitats particulars de cada una de les varietats, s'aconsegueixen uns resultats molt interessants que permeten elaborar autèntics vins ecològics d'autor.

En el seu afany de continua evolució, el 2008 es van plantar 2 hectàrees de Incrocio Manzoni (encreuament de Pinot Blanc i Riesling) varietat originària del nord d'Itàlia, que dóna vins molt aromàtics, plens de fruits, agradables i amb alta acidesa. I el 2010 es va plantar 1 hectàrea de Garnatxa.

FITXA TÈCNICA

Durada1,5-2h aprox.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Menjar i beure    Enoturisme

ENTRADES

WEB TR3SC

ADREÇA

Mas Comtal, 1
08793 - Avinyonet del Penedes

Mas Comtal
Mas Comtal, 1, 08793 Avinyonet del Penedes

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Podràs reservar les teves places a partir del 3 d'abril a les 10.00h.
Màxim 2 entrades per soci/a.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX