COMPARTEIX

14 DE SETEMBRE DEL 2017 per TRESC

Si la temporada passada et vas quedar sense veure algunes de les obres TOP de la cartellera a Barcelona, estàs de sort: les obres més aplaudides faran gira pels teatres del territori català. Treu l’agenda i pren-ne nota! 

 'Art'

'Art'

Després de l’èxit aconseguit la temporada passada, ‘Art’ tornarà al Teatre Goya a l’abril, però si se’t fa llarga l’espera, podràs veure’l, abans d’acabar l’any, arreu del territori català. Francesc Orella, Pere Arquillué i Lluís Villanueva, sota la direcció de Miquel Gorriz, visitaran diversos municipis d’arreu de Catalunya a partir del 24 de setembre.

L’obra de la francesa Yasmina Reza va més enllà del debat artístic. El llenç en blanc que un dels amics compra per 200.000 mil euros tan sols és el punt de partida. Al fons s’amaga la por a quedar-se sol, la falta d’empatia que pateix la societat, la incomunicació del món actual. Temes universals tractats amb cert humor, característic de la dramatúrgia francesa, que ajuda a assumir la crítica de la qual està dotada l’obra de Reza.

On la podràs veure?

El Prat del Llobregat (24 de setembre); Girona (3 d’octubre); Bescanó (7 d’octubre); Torroella de Montgrí (13 d’octubre); Cervera (15 d’octubre); Cornellà (19 de novembre); L’Hospitalet de Llobregat (24 de novembre) i Granollers (del 18 d’abril al 27 de maig).

 'La Treva'

'La Treva'

‘La Treva’ s’estrenava l’octubre de l’any passat a La Villarroel esperant ser tot un èxit. I tant va triomfar que aquest setembre comença a voltar per diferents indrets de la geografia catalana. No s’esperava menys d’una obra dirigida per Julio Manrique, amb Clara Segura, David Selvas, Ramon Madaula i Mima Riera a l’escenari i produïda per La Brutal.

L’argument de l’espectacle escrit pel novaiorquès Donald Margulies enganxa des de l’inici. Coneixem a la Sarah que treballa com a fotògrafa de guerra a l’Iraq amb la seva parella, en James. Un cop a casa, s’hauran de preocupar de curar-se les ferides emocionals que els ha creat enfrontar-se a l’horror. Un sopar amb una parella d’amics els farà qüestionar-se què és el que volen a les seves vides.

Amb el teló de fons de la guerra es parla sobre l’amor, el compromís, la realització personal i, és clar, de la moral, que es posa a prova més que mai en un context bèl·lic.

On la podràs veure?

Manresa (23 de setembre); Cornellà de Llobregat (1 d’octubre); Reus (7 d’octubre); Vic (8 d’octubre); Granollers (23 d’octubre) i Torroella de Montgrí (17 de novembre).

 'In memoriam'

'In memoriam'

Futurs espectadors d'‘In memoriam’, prepareu-vos per estar amb la pell de gallina durant els 85 minuts que dura l’espectacle.

Lluís Pascual, autor i director d’‘In memoriam. La lleva del biberó’, us encongirà el cor. Sis joves, interpretats per sis dels components de La Kompanyia Lliure, es veuen forçats a prestar batalla a les terres de l’Ebre per defensar la Segona República. Al front descobriran el que és la misèria, la gana i la desesperació.

Un espectacle increïblement atractiu i que incideix a les ferides encara obertes de la Guerra Civil Espanyola.

On la podràs veure?

Manresa (14 d’octubre); Sabadell (29  d’octubre); Vic (17 de novembre)

 'E.V.A'

'E.V.A'

Al passat Festival Grec, les T de Teatre es posaven sota les ordres de Julio Manrique, coautor junt a Marc Artigau i Cristina Genebat, per celebrar els seus 25 anys dalt dels escenaris.

La comèdia dramàtica porta per títol les sigles de l’Escala Visual Analògica del Dolor perquè, precisament, aquest és el motiu al voltant del qual gira l’obra. Les ‘noies T’ donen vida a quatre excompanyes de classe, cadascuna amb una història pròpia però que estan unides pel dolor en el més ampli sentit de la paraula.

Aquest octubre i desembre aterren a Girona i Granollers, respectivament, i podràs gaudir de l’original posada en escena. No te la perdis, 25 anys només es fan una vegada!

On la podràs veure?

Girona (28 d’octubre); Granollers (2 de desembre)

 'Calígula'

'Calígula'

L’obra que ha enamorat tant al públic com a la crítica aquest estiu al Festival Grec se’n va per Catalunya.

I és que és gairebé obligatori que un espectacle que ha acollit més de 6.500 espectadors en quatre dies de representacions faci una gira. L’espectacle ho té tot per ser un èxit: el text va ser escrit pel guanyador del Premi Nobel de Literatura l’any 1957, Albert Camus; Mario Gas firma la direcció i entre els actors trobem noms tan reconeguts com el del protagonista Pablo Derqui, així com Borja Espinosa o Pep Ferrer. La figura de Calígula és una atracció per si mateixa. Un home de llums i ombres considerat un dels majors tirans de l’Antiga Roma, aquest cop caracteritzat d’una forma més humana, en la que l’absurd existencial i el sofriment en seran els protagonistes.

On la podràs veure?

Vic (29 d’octubre); Granollers (20 de gener)

 'Un tret al cap'

'Un tret al cap'

Des de fa 16 anys el festival de tardor de Catalunya, Temporada Alta, apropa al gironès la programació més destacada de les arts escèniques, però abans 'Un tret al cap' passarà per la Sala Beckett de Barcelona. Per aquest motiu, després de triomfar al Festival Grec, ‘Un tret al cap’ arriba a Girona i Palafrugell.

Emma Vilarasau, Imma Colomer i Mar Ulldemolins interpreten amb molta química i complicitat el text que ha escrit i dirigit Pau Miró. Un drama que fa una radiografia de la crisi que travessa el periodisme i una radiografia sobre l’ètica professional.

Si penseu que el periodisme és una professió intocable, esteu molt equivocats. Miró s’hi ha submergit fins al fons!

 

On la podràs veure?

Girona (14 d’octubre); Palafrugell (25 de novembre) Temporada Alta

 'La autora de las meninas'

'La autora de las meninas'

Un cop més Carmen Machi es posa a les ordres del director del Centro Dramático Nacional Ernesto Caballero -l’últim fou a ‘La tortuga de Darwin'- per interpretar una monja a la qual han encarregat fer una rèplica del famós quadre de Velázquez ‘Las Meninas’.

De l’espectacle, que va estar prop més d’un mes al Teatre Goya de Barcelona i amb molt bones crítiques, destaca la protagonista, una actriu voraç, guanyadora d’un Goya, que arrasa sobre l’escenari. Ara, podrà gaudir-se del talent dramatúrgic de Caballero al Temporada Alta i al Teatre Regina de L’Hospitalet de Llobregat.

On la podràs veure?

Palafrugell (11 d’octubre); L’Hospitalet de Llobregat (20 d’octubre)

 'Sota teràpia'

'Sota teràpia'

Després de triomfar a Buenos Aires, Madrid i Barcelona la teràpia es mou d’escenari. A l’octubre es trasllada a L’Hospitalet de Llobregat i Bescanó i les rialles estan assegurades.

El joc teatral se centra en la història de tres parelles que acudeixen a teràpia i que, sense la figura del psicòleg, acaben dirigint la sessió ells mateixos. D’aquesta manera, a poc a poc es van desencadenant situacions en les quals els protagonistes oblidaran el comportament social i sortiran a la llum secrets, confessions, veritats i mentides.

Però no us en podem explicar massa perquè com més ignorants hi aneu del que hi trobareu, més la gaudireu.

 

On la podràs veure?

L’Hospitalet de Llobregat (8 d’octubre); Bescanó (21 d’octubre)

 'Cyrano'

'Cyrano'

Lluís Homar i Pau Miró tornen a treballar junts després de l’èxit que va suposar l’adaptació ‘Terra baixa’. Aquest cop adapten el ‘Cyrano’ d’Edmond Rostand. Però no l’interpretarà sol, s’uneixen a Homar els actors Joan Anguera, Albert Prat, Àlex Batllori i Aina Sánchez.

La banda sonora corre a càrrec de Sílvia Pérez Cruz que, amb la sensibilitat de les seves cançons, crearà l’atmosfera romàntica que requereix l’obra.

Aquesta és un dels plats forts de l’edició d’enguany del Temporada Alta. Que no se t’escapi!

 

On la podràs veure?

Girona (9 de desembre) Temporada Alta

 'Homes. La comèdia musical'

'Homes. La comèdia musical'

Inspirat en el fenomen teatral 'Homes' de Sergi Belbel estrenat el 1994 va tornar la temporada passada en forma de musical.

L’espectacle, encara que reescrit pel mateix autor perquè han passat 22 anys, manté el to despreocupat, l’humor i la frescor que el van convertir en una de les obres més divertides de la dècada dels 90.

Marc Parrot, més conegut com a El Chaval de la Peca, firma la música que us farà aixecar de la butaca i ballar.

On la podràs veure?

Torroella de Montgrí (30 de setembre)


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES