COMPARTEIX

Recomanacions
19 DE MAIG DEL 2017 per TRESC

El 1946 es va estrenar al Teatre Tívoli - i en primícia a Barcelona- ‘Casablanca’, un dels films que més petjada ha deixat a la història del cinema. 71 anys després la sala ha organitzat dues projeccions úniques en V.O.S.E per tornar a sentir l’emoció del cinema ben fet. A més, la projecció de l’obra mestra de Michael Curtiz tindrà una variant especial, ja que la banda sonora la interpretarà en directe l'Orquestra Camera Musicae amb més de 60 músics que tocaran al compàs del guió.

El director de l’orquestra, Tomàs Grau, serà qui portarà la batuta de 'Casablana amb orquestra' sota les partitures de Max Steiner, compositor que ja era famós a Hollywood per altres bandes sonores mítiques com la d''Allò que el vent s’endugué'.

La famosa escena de "toca-la, Sam!", en la qual Ingrid Bergman demanava a Humphrey Bogart que interpretés la cançó que solia tocar a París, ha deixat com a herència la cançó ‘As time goes by’, una de les peces musicals més emblemàtiques de la història de les bandes sonores. La cançó, que també va aconseguir en el seu moment estar en els primers llocs de les llistes d'èxits, és una mostra de la magistral harmonització de cinema i música i ha constituït una prova evident sobre el fet que la música és un element indissociable del setè art.

Una oportunitat única per gaudir de la música, el cinema i el teatre (perquè per qui no ho sàpiga ‘Casablanca’ va ser concebuda per ser una obra de teatre) i reviure l'experiència d’anar al cinema com es feia a inicis del segle passat.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES