COMPARTEIX

Notícies
9 DE JULIOL DEL 2021 per Laura Ramírez

Després de la presentació el 8 d’abril passat del projecte de l'Aula de Públics del TRESC, el 5 de juliol ens vam trobar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per presentar el Consell de Públics.

 

L'Aula de Públics neix amb la voluntat de formar públics crítics i d'establir nexes de connexió entre les propostes culturals des d'un punt de vista transversal, però el que teníem clar des de l'inici era que calia buscar fórmules per tal que els socis puguin intervenir en les accions que es fan. I és a partir d'aquí, tal com va explicar Pepe Zapata, que sorgeix la idea del Consell.

El Consell de Públics busca ser un grup de treball crític i proactiu que pugui intervenir en el dia a dia de les accions culturals. És per això que vam comptar amb l’inestimable consell de Joan Morros, líder del col·lectiu el Galliner.

 

El Galliner s'ha establert com un dels projectes de Públics participatius de referència al nostre territori. A partir de l'organització d'un grup d'inquiets culturals sense formació en l'àmbit de la gestió cultural van aconseguir rehabilitar i programar el teatre Kursaal de Manresa i els diferents equipaments que se'n deriven. En aquesta xerrada, Morros va ressaltar la importància que els públics tinguin un paper actiu en la definició de les propostes culturals que volen consumir i els beneficis que aporten aquest tipus d'iniciatives, tant pels projectes concrets com per establir vincles entre públics, creadors i programadors del món de la cultura. Al final —apuntava Morros— el més important és tenir en compte a les persones.

 

I quin millor exemple que el seu per al que volem que sigui el Consell de Públics? Des del TRESC tenim ganes que la cultura no pari i que al seu voltant s'estableixi un diàleg fluid que pugui aportar idees de manera proactiva i fer que sigui el més transversal, transparent i crític possible!

 

 


per  Laura Ramírez

ÚLTIMS ARTICLES