COMPARTEIX

Notícies
9 D’ABRIL DEL 2021 per TRESC

El 8 d'abril es va presentar l'Aula de Públics del TRESC, l'espai de trobada per a tots els públics de la cultura que té per objectiu fer una mirada als punts en comú de les programacions dels diferents espais culturals, de forma transversal. Per a la presentació vam comptar amb la col·laboració, en un col·loqui a 4 bandes, dels professionals Margarida Troguet, vicepresidenta del CoNCA i Pepe Zapata, director del TRESC; amb el punt de vista dels mateixos espectadors amb Hebert Parodi, soci del TRESC; i la perspectiva internacional de Jorge Dubatti, qui té una llarga trajectòria de treball en Escoles d'Espectadors a Argentina.

 

 

 

l'Aula de Públics connecta creadors i públics a través d'un seguit de propostes d'activitats que aprofundeixen en la programació cultural catalana i en els temes que hi tracten. A l'Aula de públics trobaràs converses, col·loquis, entrevistes i tota mena d'activitats vinculades amb els protagonistes de l'actualitat cultural.

Mira el vídeo i descobreix totes les reflexions dels ponents que ens van acompanyar.

 Margarida Troguet

Margarida Troguet

La gestora cultural, comissària de les arts en viu i vicepresidenta del CoNCA ens apuntava la importància de l'apropament entre gestor i públic:

És el moment de, com sigui, lluitar per tal d'atrapar l'energia d'aquests espectadors que puguin fer molt "rebot". Hem de buscar la manera de mediar amb ells i amb els artistes per tal d'aconseguir no perdre aquesta energia (...) l'energia de l'espectador és això tan màgic, i no podem deixar que es malbarati (...) s'ha de canalitzar i acompanyar.

 Jorge Dubatti

Jorge Dubatti

El seu perfil interdisciplinari en el qual destaca per la gestió d'escoles d’espectadors a l’àrea llatinoamericana i arreu del món, la docència, la crítica teatral o la documentació historicista del teatre ens brinda reflexions com la següent:

Jo tinc molt clar que el meu rol és el d'un empoderador, no el rol d'un crític d'autoritat (...) jo allò que serè és una mena de proveïdor d'eines, però no tinc ni idea de què faràs amb aquestes eines. És, una mica, la imatge que descriu Jacques Ranciel quan parla del "mestre ignorant". El coordinador d'una escola d'espectadors ha de ser "el mestre ignorant".

 Hebert Parodi

Hebert Parodi

En Herbert és el gran recomanador i prescriptor teatral de la conversa, la seva mirada crítica com a soci del TRESC mostra les inquietuds del públic més participatiu, aquell que es mira l'escenari amb ulls crítics, conscients i, en el context actual, esperançats...

Els espectadors tenim molt per aprendre, però ja no sobre allò que se'ns ofereix, si no sobre què podem oferir nosaltres (...) allò que espero (de l'Aula de Públics) és que sapiguem ajudar al fet que sigui resistent, que duri. Que aguantem les dificultats que hi haurà (...), ja que és un projecte necessari.

 Pepe Zapata

Pepe Zapata

Per acabar, Pepe Zapata, director del TRESC - Comunitat de Cultura, fa un petit Spoiler d'una de les novetats d'aquesta Aula de Públics que, de ben segur, obrirà la gana a més d'un consumidor intensiu de cultura...

De fet, una de les primeres decisions que posarem en funcionament és la creació d'un Consell de Públics. La programació de l'Aula de Públics té sentit realment si compta amb la participació activa i proactiva, dels públics.

 

 

 

Recorda, l'Aula de Públics ja està en marxa i t'hi volem veure! T'esperem al teatre, concerts i tota mena d'espectacles, i si ja t'ha picat la curiositat segueix connectat i no et perdis cap detall del nou Consell de Públics. Pots seguir tota la programació de l'Aula de Públics, aquí!

 

T'hi esperem!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES