COMPARTEIX

Recomanacions
25 DE JULIOL DEL 2018 per TRESC

Si aquest mes d'agost no marxes de vacances, no et preocupis! Et portem 10 propostes per fer en família durant el mes més calorós de l'any. Tranquil/a, perquè són activitats en llocs i espais on no passareu calor i podreu gaudir d'una estona ben agradable i així, fer cultura i combatre les altes temperatures! Us portem des de museus, passant per pel·lícules, fins a d'altres activitats culturals.

 

L'Aquàrium de Barcelona

L'Aquàrium de Barcelona

Ves amb tota la família a descobrir l'aquari més gran del món de temàtica mediterrània amb un descompte excepcional!  En els més de 14 aquaris mediterranis tematitzats, podreu descobrir espècies tan típiques de les nostres aigües com pops, daurades, sípies o estrelles de mar. Però no només podreu veure espècies mediterrànies, sinó també exemplars exòtics i majestuosos com el peix globus o imponents com el tauró de puntes negres o el de puntes blanques.

A més, a l'espai Planeta Aqua, hi podràs trobar espècies d'aigües fredes com els simpàtics pingüins i una exposició permanent sobre les 'papallones de mar' o meduses. I no oblidem les espècies exòtiques dels rius tropicals com ara piranyes, iguanes i arowanes, que trobaràs a l'espai 'Aigua i vida'.

Miba - Museu d'idees i invents de Barcelona

Miba - Museu d'idees i invents de Barcelona

El Museu d'Idees i Invents de Barcelona (Miba), ubicat en ple cor de Barcelona, promet una visita a un dels corrents de la invenció contemporània més hilarant i empàtiques pel gran públic: els invents inútils i absurds.

Aquesta cara divertida de la invenció conviu amb la miba Collection, la pedra angular del museu on el visitant podrà gaudir de la singularitat d'invents de tot el món: idees brillants, senzilles, imaginatives, practiques però que sobretot busquen la reflexió de l'espectador.

 Visita el Poble Espanyol

Visita el Poble Espanyol

Situat al cor de Montjuïc i ben comunicat amb el centre de Barcelona, el Poble Espanyol és un espai únic que recrea l'ànima dels pobles d'Espanya. Passejant per carrers i places amb la millor arquitectura popular del país, viuràs des de dins la gran diversitat de la nostra cultura. De l'emoció de les festes populars a l'artesania en viu i l'art contemporani. Una renovada experiència de cultura i oci per a totes les edats.

 Museu Egipci de Barcelona

Museu Egipci de Barcelona

El Museu Egipci de Barcelona ofereix als amants de la cultura, tan petits com més grans, una col·lecció única a l'estat espanyol de peces arqueològiques dedicada al món dels faraons

A l'exposició permanent, podràs veure i conèixer els processos de momificació a través dels estudis realitzats per especialistes en les autòpsies practicades a la 'Dama de Kemet', l'aspecte de Cleopatra VII, així com sarcòfags de diferents èpoques i materials. Armes, vaixelles, paletes de cosmètics, miralls, mobiliari domèstic i joieria acosten al visitant a una cultura essencialment mediterrània de la qual ens sorprèn la seva contemporaneïtat.

El Faraó, la imatge d'Egipte - CaixaForum

El Faraó, la imatge d'Egipte - CaixaForum

I, parlant sobre Egipte, al CaixaForum podreu gaudir de l'exposició 'El Faraó, la imatge d'Egipte' sobre com a l'antic Egipte la imatge d'un faraó era tan poderosa com característica. Se'l reconeixia pels atributs reials que ostentava, fossin elements de la seva vestimenta o altres tipus de complements, com ara ceptres o joies.

Aquesta exposició proposa també una visita per als més petits en què podreu passejar per l'interior d'una tomba faraònicafixar-vos en les pintures de les parets per inspirar-vos a l'hora de triar la roba i els atributs amb els quals vestireu al faraó. A més, la proposta disposa d'un espai educatiu dedicat a explorar i a experimentar amb els símbols de l'antic Egipte per aprendre a identificar-los i a entendre'n el significat.

En espiral - MACBA en família

En espiral - MACBA en família

L’Alícia del país de les meravelles cau per un forat i es troba en un món de fantasia poblat per criatures extravagants. Inspirats per l’univers de Lewis Carroll i per l’obra 'Spiral City' de Melanie Smith, podreu investigar la imatge de l’espiral en la natura, l’art i les galàxies

El taller girarà al voltant de conceptes com l’estranyament, l’absurd i el canvi d’escala o de format. Així, traçareu el rastre d’una espiral efímera per filmar-ne el moviment, fareu classes de ball des de l’experiència d’allò desconegut o llegireu el moment en què Alícia entra al món de fantasia mentre baixem per unes escales de cargol.

 Robots. Els humans i les màquines - CosmoCaixa

Robots. Els humans i les màquines - CosmoCaixa

L'exposició 'Robots. Els humans i les màquines' relata una història que va començar fa molt de temps. Des que els nostres avantpassats van fabricar les primeres eines lítiques, els humans hem anat desenvolupant màquines de tot tipus que ens han permès dur a terme tasques abans impensables. I des de fa temps, una idea ens ronda: crear un ésser humà artificial, un somni que sempre ha captivat la nostra imaginació. En aquesta visita al CosmoCaixa podreu reflexionar sobre una relació emocionant que no sabem fins on arribarà.

Cicle de cinema 'Petits cinèfils' - CaixaForum

Cicle de cinema 'Petits cinèfils' - CaixaForum

Aquest mes d'agost podreu gaudir al CaixaForum d'una sèrie de pel·lícules pels més menuts al 'Petits cinèfils', un programa per educar la mirada gaudint del millor cinema. Les pel·lícules s'agrupen en cicles monogràfics que tenen com a fil conductor un autor, un realitzador o un estudi d'animació, i pretén donar a conèixer nous estils i diferents tècniques d'animació utilitzades arreu del món. Aquests són alguns dels films que hi podreu veure: 'Erneste & Célestine', 'La Bella durmiente' o 'Fantasía', entre altres.

A més a més, un educador presentarà cada pel·lícula i proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne de la millor manera!

 Museu de la Xocolata

Museu de la Xocolata

Tant si ets petit com si ets gran i t'agrada la xocolata, aprofita aquest estiu per descobrir les escultures de xocolata fetes pels mestres pastissers de la ciutat: des de la Casa Batlló de Gaudí fins als personatges de Disney o Pixar.

A més, a través dels documents audiovisuals i els ordinadors tàctils us podreu endinsar d'una manera divertida en la història del cacau, des dels seus orígens a la seva arribada a Europa. 

 Màgia Kids - Teatreneu

Màgia Kids - Teatreneu

Oblida les teves preocupacions, tan és l'edat que tinguis, i ves a passar una estona inoblidable. Et transportaràs a un món màgic i ple de noves il·lusions! Dissabtes a la tarda els millors mags t'esperen al Teatreneu perquè puguis gaudir de l'espectacle 'Màgia kids' amb tota la família.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES