3/5
Sense recomanacions Interessa a  
María Jurado

María Jurado

  • 17 i 18 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
18€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • BÀSIC / SOCI
  • PREMIUM / SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades al 20% de descompte per a la Comunitat TRESC*

 

*Localitats molt limitades!

*****

La materialització d'una insatisfacció vital permanent, feta dansa: una travessia cap al paisatge malenconiós, un mecanisme que condueix a una visió del món que bascula entre el plaer i el dolor més absoluts.

La solitud de la malenconia és com un forat negre: la pots imaginar, fabular i témer, però ningú se sent amb prou valentia per acostar-s'hi, per por de precipitar-s'hi sense remei. La malenconia és un estat, submergit i ocult, que marca el nostre temps. És una forma de lucidesa que es manté als marges i en la perifèria del món. María Jurado, creadora i directora d'aquesta coreografia, proposa, en aquest espectacle, un viatge per la història cultural de la malenconia i la depressió, creant un espai que no proposa cap solució, sinó que ofereix una oportunitat d'obrir ferides i cicatrius, posar-les sobre la taula i començar a qüestionar-les.

Black Sun és una creació coreogràfica i dramatúrgica de María Jurado, una artista nascuda a Múrcia l'any 1996. Va començar uns estudis de dansa en aquesta ciutat que va acabar el 2021 a l'Institut del Teatre de Barcelona, on es va graduar en l'especialitat de Coreografia. María s'ha format amb la intenció de traslladar a l'escena el risc i la potència que sorgeixen de la incomoditat constant que suposa fer-se preguntes. Fins ara, ha produït les coreografies Singulatitana (2019), Metàfores nocturnes (2020) i Black Sun (2021), premiada amb el Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2021-2022. En la major part de les seves peces, María transforma i estira conceptes, investigant les possibilitats de formats diversos i l'ús de la multidisciplinarietat en la dansa experimental i la performance.

Ha treballat amb creadors com Mabel Olea, amb qui ha estat com a ballarina per a la seva última peça, Japan, estrenada al SAT! Sant AndreuTeatre (2022). Ha participat també en el muntatge Extremadamente rebeldes y peligrosas, de la Cia. Paradiso 99 i ha estat part del procés creatiu de l'última obra de Cuqui Jerez, Mágica y elástica.

El Premi de Dansa de l'Institut del Teatre està organitzat pel Grec Festival de Barcelona; el Mercat de les Flors; El Graner, Centre de Creació; el SAT! Espai Dansat; La Caldera (les Corts); el Centre Cívic Barceloneta; l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), i l'Estruch de Sabadell. El jurat que enguany va premiar la coreografia de María Jurado n'ha destacat "l'arriscada i captivadora proposta escènica entorn de la melancolia" que implica la peça, que ha rebut una dotació econòmica en concepte d'ajut per desenvolupar l'espectacle que veurem, en estrena, al Grec 2022 Festival de Barcelona.

FITXA TÈCNICA

DireccióMaría Jurado
Durada50 min
Intèrprets:Carla Moll Daniel Mallorquín Mabel Olea Mar Garcia María Jurado Marta Garcia

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 17 i 18 de juliol

Horari: A les 21h

Horari Taquilles:
1 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX