3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
IV Festival Carmen Amaya a Begur
IV Festival Carmen Amaya a Begur

IV Festival Carmen Amaya a Begur

  • 20 i 21 de novembre
  • Begur - Begur
Diversos
-10%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Descobreix tota la programació a https://acitbegur.com/esdeveniments/festival-homenatge-carmen-amaya/

 

Carmen Amaya, nascuda al Somorrostro de Barcelona, va ser la bailaora de flamenc més gran de la història. Després d'una gira esgotadora per Amèrica i Europa, i d'haver ballat a la Casablanca davant del President Roosevelt, va tornar a casa, establint-se a Begur al 1961, un poble acollidor davant del mar en ple cor de la Costa Brava.

El Mas d'en Pinc, una masia fortificada del segle XVII, fou casa seva, un espai de repòs on podia desconnectar i descansar entre gira i gira. Malauradament, la seva estada a Begur fou curta, doncs la malaltia renal que feia anys que la castigava, li va acabar guanyant la partida i Carmen Amaya va morir a Begur a finals de 1963.

 

 

Carmen Amaya i Begur

Tot i el poc temps que va ser a Begur, Carmen Amaya va deixar una empremta molt forta als begurencs. De caràcter generós, va participar en tot el que se li demanava. Casa seva, sempre oberta i a punt per oferir alguna cosa de menjar als seus visitants, s'ajusta a la lletra de la cançó ¿Tío Alberto" de Joan Manel Serrat, dedicada a Albert Puig Palau.

En un últim acte de generositat, i en contra de la prohibició dels seus metges de tornar a ballar, per la situació extrema de salut en que es trobava, Carmen Amaya va voler oferir un últim ball, per tal de recaptar diners per a il·luminar el Castell de Begur, que segons ella ¿estaba muy oscuro". El ball es va celebrar el 18 d'agost de 1963 al pati de l'Antiga Fàbrica Forgas (actualment Plaça Forgas) davant d'una multitud, conscient d'estar presenciant l'últim ball de la Capitana. Dopada amb morfina per aguantar l'immens dolor que suportava, amb els doctors Puigvert i García controlant-la en tot moment, Carmen Amaya va oferir al públic el seu últim alè.

Carmen Amaya va morir a Begur el 19 de novembre de 1963 a casa seva i fou enterrada a Begur. El dia abans de la seva mort, fou anomenada Filla Adoptiva de Begur i es posà el seu nom al Passeig que porta al seu mas.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Flamenc

Begur

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX