fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Coloma
Coloma
Coloma

Coloma

  • Del 29 d'abril al 16 de maig
REGAL CLUB
Per a socis
  • PREMIUM
TRUCA
DE DL A DJ
DE 10 A 18H I
DV DE 10 A 14H AL
933 209 461

DESCRIPCIÓ

Coloma és una obra cronològica que transcorre en un temps concret: dels darrers anys del franquisme fins a principis del segle XXI. És el relat de tota una generació illenca, que va forjar el seu caràcter i la seva particular visió del món a partir d'uns esdeveniments històrics de gran transcendència, com la transició espanyola i el boom turístic a les Balears.

El nom de la protagonista dona nom a l'obra. No és un nom qualsevol, és un símbol. Na Coloma és una al·lota que evoluciona com ho fa el seu voltant i el temps que li ha tocat viure. Ella és el retrat d'una dona, d'una família i d'una societat mallorquina que s'ha d'enfrontar a la seva època i al xoc cultural i ideològic que suposa el turisme.

La història va néixer a partir d'una conversa amb ma mare. Jo volia escriure sobre Mallorca, la seva gent i les seves tradicions. Volia parlar sobre les meves arrels i per això vaig fer seure a ma mare perquè em parles d'ella, de la seva infància, del que li havien explicat dels seus avantpassats¿ I el primer que li va sortir, va ser: ¿ Ui, de sa meva infància? No record moltes coses, ara mateix s'única imatge que tenc és de jo asseguda a una cadira menjant pipes m'entres la resta girava al meu voltant.

I amb aquesta imatge, vaig començar a escriure. És una historia sobre una Mallorca, rural i pagesa, que transitava cap al que és ara: una illa en procés de globalització dedicada 100% al turisme. La vida de la protagonista s'explica a través de diferents moments de la seva vida, però sobretot a través de dotze personatges que l'acompanyen des de la seva infantesa fins a l'edat adulta.

És una peça atrevida, complexa i difícil d'etiquetar. No és un monòleg malgrat que una sola actriu interpreta els 12 personatges de l'obra. L'originalitat de Coloma resideix en el fet que el públic té un paper molt actiu en la narració. Els espectadors, lluny de ser passius, hauran de fer ús de la seva imaginació per fer un viatge en el temps, i així entendre millor el seu bagatge cultural.

FITXA TÈCNICA

AutoriaMarina Collado Bennasar
DireccióMontse Bonet
Durada 1 h 15 min
Intèrprets:Marina Collado Bennasar

COMPARTEIX

INFORMACIÓ

DATA

Del 29 d'abril al 16 de maig

CATEGORIES

Regal Club    Arts escèniques

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX