3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Maria Antonieta
Maria Antonieta
Maria Antonieta

Maria Antonieta

  • Teatre Gaudi Barcelona - Barcelona
20€
12€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Un text original de l'actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre María Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l'època¿) serveix de detonant per a un treball d'encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l'amant, l'estrangera, la malbaratadora, la mare, l'actriu, la dona, la inadaptada, l'esposa, l'adolescent, la condemnada.

Filla menor de l'emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l'hereu al tron de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir als Borbó i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.

L'obra relata la seva tormentosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia -arrossegada per l'ona de l'aixecament popular- i el seu judici i execució en 1793. Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d'atacar a la reina i en la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a 'la lloba austríaca'. De la carrossa d'or al carro de l'escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de María Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d'una nova era en la Història de la Humanitat.

FITXA TÈCNICA

AutoriaAnalía Puentes i Camilo Zaffora (Versió lliure del text "María Antonieta" de Stefan Zweig)
DireccióJessica Walker
Durada60min aprox.
Idiomacastellà
Intèrprets:Analía Puentes

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

castellà

CATEGORIES

Arts Escèniques    Drama

ADREÇA

c/ Sant Antoni Maria Claret, 120
08038 - Barcelona

Teatre Gaudi Barcelona
c/ Sant Antoni Maria Claret, 120, 08038 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari:

divendres i dissabte a les 19h

Diumenge a les 18hLa compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX