fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària "Gitanes i gitanos catalans" amb Cinta S. Bellmunt

Ruta literària "Gitanes i gitanos catalans" amb Cinta S. Bellmunt

  • Punt de trobada: porta de l'antic Ajuntament de Gràcia - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Ruta literària sobre "Gitanes i gitanos catalans" amb la seva autora Cinta S. Bellmunt.

Punt de trobada: porta de l'Antic Ajuntament de Gràcia (Barcelona), 12h.

Sinopsi

En Sicus Carbonell, músic i líder del grup Sabor de Gràcia, va voltar per tot Catalunya gravant avis i àvies gitanos amb la intenció de saber el passat de la seva cultura. Els gitanos transmeten la seva història de forma oral, de pares a fills. Orientat pel seu avi, Manel Giménez, Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona, va anar a localitats tan diverses com Tarragona, Reus, Manresa, Lleida, Tortosa, Girona, Perpinyà, Mataró per entrevistar-hi avis i joves. De la mà de tots ells descobrirem la cultura, la llengua, els costums i la manera de fer de les gitanes i els gitanos catalans i sabrem de la seva història i de la visió que tenen del futur.

D'aquí va sortir el documental Gitanos catalans, de Xavier Gaja i Sicus Carbonell, emès per TV3, i que ara us presentem adaptat en llibre per la periodista Cinta S. Bellmunt.

Sobre Cinta S. Bellmunt

Cinta S. Bellmunt és periodista, escriptora, biògrafa, comunicadora i arqueòloga. Nascuda a Barcelona el 1963, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana. Ha treballat per mitjans de comunicació com l'Avui, El País, Agència EFE, TVE o TV3. Des del 1988 realitza accions de socialització de la ciència amb l'arqueòleg Eudald Carbonell, codirector del Proyecto Atapuerca, i és responsable de Comunicació de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social).

Ha publicat una desena de llibres, entre els quals: Darrere el micro, 69 anys de ràdio a Tarragona; Els somnis de l'evolució, amb E. Carbonell; Lluís Llach, el noi de cal Vall, amb Josep Grau; TinetHistòria. 10 anys de la primera xarxa ciutadana d'Internet a l'Estat espanyol; El catalanisme evolutiu, amb E. Carbonell; Sicus, 20 anys amb sabor de rumba, i Petjades tarragonines a la història.

Ha traduït al català el llibre Lluís Llach, sempre més lluny.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Plaça de la Vila de Gràcia, 2
08012 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX