3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Sol Picó i la Banda Municipal de Barcelona · Festival Grec

Sol Picó i la Banda Municipal de Barcelona · Festival Grec

  • Teatre Grec - Barcelona
15-22€
8€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ ESPECIAL:

Entrades limitades a 8€.

Un cop exhaurides les localitats a 8€, descompte permanent del 20%.

La tradició i la dansa contemporània han trobat un territori comú gràcies a una coreògrafa que explora en la cultura popular valenciana i que, en la seva indagació, té la complicitat d'una de les agrupacions musicals més antigues de la ciutat.

De vegades sembla que aspectes diversos d'una mateixa cosa, digueu-li cultura popular i alta cultura o tradició i contemporaneïtat, tenen molt poc a veure, però potser és, només, que ens falta un element per fer evident la relació. Aquest element es diu, com a mínim en aquest cas, Sol Picó, una artista que, amb un estil característic fresc, proper i no exempt d'humor, connecta perfectament amb el públic. Ara, ens fa evident que el seu treball com a coreògrafa i ballarina contemporània pot tenir molts punts de contacte amb la tradició. Sí, es tracta de fer una relectura de la cultura popular valenciana, una nova visita a les arrels, amb música i arranjaments del compositor i intèrpret Jesús Salvador Chapi, en un trajecte que va del més primari i terrenal al més sofisticat i modern. Es contraposa, així, un món fet de tecnologia i carregat d'estímuls a un univers més orgànic, natural i autèntic. D'aquí que els set ballarins que formen part d'aquesta coreografia ballin al so de la música d'arrel tradicional que interpreta la Banda Municipal, en un viatge a les essències de la cultura valenciana. L'espectacle s'ha vist ja en diversos teatres de la Comunitat Valenciana, sempre amb música de formacions simfòniques diverses.

No és, de fet, la primera vegada que Sol Picó i la Banda Municipal col·laboren en un projecte d'aquestes característiques, tot i que és el primer que s'adreça al públic adult. El 2012, amb l'espectacle A tot vent, pensat per al públic familiar, la coreògrafa va treballar a partir d'onze temes de música catalana i d'una Banda els integrants de la qual no només es van deixar transformar amb vestuari, màscares i perruca, sinó que fins i tot gosaven ballar i fins i tot volar pels aires. No és estrany que els espectacles de la Companyia de Sol Picó, creada el 1994, sempre siguin controvertits i que poques vegades deixin el públic indiferent. Precisió, vitalitat, potència i dinamisme són característiques de les coreografies de la companyia, que aposta pel mestissatge i la interacció de gèneres. Ha obtingut tota mena de premis que van de diversos premis Max al Premio Nacional de Danza (2016) i el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa (2014).

Una producció de l'Institut Valencià de Cultura.

FITXA TÈCNICA

DireccióSol Picó
Durada60 min.
Intèrprets:Lorenza di Calogero / Alba Cerdeiriña Romero / Albert García Saurí / Rocío Gisbert Valor / Irene Maestre Serrano / Luis Martínez Gea / Rubén Peinado Tomás / Alicia Reig Jover

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades amb descompte disponibles a partir de dilluns 13/05 a les 14h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX