fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Campo Minado · Festival Grec
Campo Minado · Festival Grec
Campo Minado · Festival Grec

Campo Minado · Festival Grec

  • Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
25€
20%
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ ESPECIAL:

Entrades limitades a 8€ pels dies 16 i 17 de juliol EXHAURIDES.

Un cop exhaurides les localitats a 8€, descompte permanent del 20%.

Fa trenta-set anys, van ser enemics que es van enfrontar al camp de batalla. Avui són veterans argentins i anglesos que comparteixen un escenari per reconstruir les seves memòries de la guerra de Maldives.

Molts recorden encara aquella primavera del 1982 en què una potència europea ¿governada amb mà de ferro¿ es va enfrontar amb una dictadura que vivia els últims dies per unes illes de l'Atlàntic Sud. Ja fa gairebé quaranta anys d'un episodi que no només va acabar formant part dels llibres de text escolars de tots dos països, sinó que, a més, ha deixat empremtes profundes en la memòria i la vida dels qui la van viure. Veterans de guerra argentins i britànics les exploren conjuntament en aquesta peça de teatre documental que converteix els records en material escènic per estudiar com es relacionen experiència i ficció. Tornen a vestir els uniformes, fan el paper dels seus dirigents conduint-los cap a la guerra, munten una banda de rock i canten cançons i reviuen moments que van des de les festes al vaixell que els duia cap a la guerra fins a l'enfonsament del creuer Belgrano. Tot, per explicar de manera coral una guerra que, curiosament, va durar menys del que els protagonistes han trigat a assajar aquesta representació.

Ha reunit els veterans de tots dos bàndols Lola Arias, una escriptora, directora de teatre i cinema i performer argentina que està acostumada a transitar per les fronteres entre la realitat i la ficció amb propostes de teatre documental. En altres performances d'Arias, els fills reconstrueixen la joventut dels pares durant la dictadura militar argentina (Mi vida después, 2009), se'ns parla de la vida i del paper de les dones i la comunitat queer en el règim comunista de l'antiga RDA (Atlas del comunismo, 2016) o es reconstrueix la vida d'un arqueòleg sirià que lluita des de fa cinc anys per ser reconegut com a refugiat a Alemanya (What they want to hear, 2018). El 2018, Arias va estrenar el film Teatro de guerra, el seu primer llarg (vist al festival barceloní L'Alternativa 2018), amb els mateixos protagonistes que aquest muntatge teatral.

Un encàrrec del LIFT Festival.

Una coproducció del Brighton Festival, Royal Court Theatre, Universidad Nacional de San Martín, Theaterformen, Le Quai Angers, Künstlerhaus Mousonturm, Maison des Arts de Créteil, Humain Trop Humain / CDN de Montpellier.

FITXA TÈCNICA

AutoriaLola Arias
DireccióLola Arias
Durada100 min.
Intèrprets:Lou Armour / David Jackson / Gabriel Sagastume / Ruben Otero / Sukrim Rai / Marcelo Vallejo

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ADREÇA

Pl. Margarida Xirgu, s/n
08001 - Barcelona

Teatre Lliure de Montjuïc
Pl. Margarida Xirgu, s/n, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
feiners de 18h a 21h. Dissabtes, diumenges i festius de 16h a 18h

Entrades amb descompte disponibles a partir de dilluns 13/05 a les 14h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX