3/5
Sense recomanacions Interessa a  
El niño de Elche · Festival Grec

El niño de Elche · Festival Grec

  • 8 de juliol
  • Teatre Grec - Barcelona
15-25€
20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ ESPECIAL:

Entrades limitades a 8€ pel 8 de juliol EXHAURIDES.

Un cop exhaurides les localitats a 8€, entrades amb un 20% de descompte.

Com és el flamenc d'avui? Qui ho vulgui saber hauria d'escoltar un cantaor que ha connectat el gènere amb mil disciplines. En el seu darrer treball, ens convida a un viatge musical entre Andalusia i el Carib negre.

Entre l'arribada al continent americà i finals del segle XIX, es va produir un corrent que connectava el Carib d'arrels africanes i l'Andalusia del moment. Per aquell corrent circulaven cacau, rom de canya o sucre, però també música. I és que palos del flamenc com la guajira, la milonga, la soleá, la seguidilla o la petenera tenen molt a veure amb un viatge d'anada i tornada entre terres americanes i la península Ibèrica.

Aquella relació entre dos mons va configurar el flamenc que coneixem avui. Però si aquell corrent que connectava continents es va anar alentint durant el segle XIX, a Colombiana, Niño de Elche mira de donar-li continuïtat. És la nova experiència musical d'un artista acostumat a portar el flamenc a territoris desconeguts que van de l'electrònica i la cançó d'autor a la música contemporània, el rock, la performance i fins i tot la poesia fonètica.

Qui hagi escoltat treballs com Strates, Sí, a Miguel Hernández, Voces del Extremo o el darrer, Antología del cante flamenco heterodoxo, entendrà perfectament per què Niño de Elche, nom artístic del transgressor Francisco Contreras Molina, va ser una de les grans estrelles del Sónar 2018 i com és que protagonitza col·laboracions d'avantguarda amb artistes que van del bailaor Israel Galván (Coplas mecánicas) a la banda de rock instrumental Toundra (amb la qual va formar el projecte Exquirla) o el grup d'indie rock Los Planetas, amb el qual ha creat una formació nova i sorprenent anomenada Fuerza Nueva.

Una producció del Grec 2019 Festival de Barcelona i No Sonores.

FITXA TÈCNICA

Duradaper determinar
Intèrprets:Niño de Elche

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Flamenc

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades amb descompte disponibles a partir de dilluns 13/05 a les 14h

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX