Alicia't a Món Sant Benet
- Dies 6 i 7 d'abril
- Món Sant Benet - Sant Fruitos de Bages
- SOCI
- SOCI PLUS
DESCRIPCIÓ
Reserva les teves invitacions per al taller que més t'interessi:
El Lluçanès més saborós. La ruta del pa i la llet (7 d'abril a les 11:15h)
Tastarem els millors productes gastronòmics, coneixent paisatges i històries úniques. Els antics camins de transhumància s'han recuperat al Lluçanès amb l'objectiu de conservar i conèixer singularitats naturals i paisatgístiques del territori. En Ramon Erra, escriptor de Cal Penyora, ens relatarà els encants del territori, acompanyat per en Josep Sucarrats, expert gastronòmic i director de la revista CUINA. Amb ells tastarem productes làctics, formatges i altres delícies elaborades amb blat forment que cultiven i elaboren els pagesos de la zona i que formen part de les rutes del pa i de la llet del territori del Lluçanès.
Varietast. Olis, llegums i vi (7 d'abril a les 12:45h)
Tastarem autèntiques exquisideses a partir dels diferents olis, llegums i vi de les comarques de Barcelona. En Jordi Puig és un expert ambientòleg, que ens explicarà curiositats sobre les varietats de llegums tradicionals de les comarques barcelonines mentre els tastem amanits amb olis d'oliva singulars i únics. En Marc Puig-Pey, xef de la Fundació Alícia, ens proposarà idees per cuinar els llegums, ens explicarà com maridar i combinar-los i ens deixarà tastar alguna de les seves creacions. Per arrodonir el VARIETAST, ho regarem tot plegat amb un vi elaborat a partir d'una varietat tradicional de raïm.
Cuina creativa i sostenible (7 d'abril a les 17:15h)
Ets un fan de la cuina creativa? Somies aprendre tècniques innovadores a la cuina per deixar bocabadats els teus convidats? Si és així, no et pots perdre aquest taller! Hi aprendràs tècniques i trucs que podràs aplicar a casa com si fossis un autèntic xef creatiu. No tinguis por! Veuràs que és més senzill del que et penses i que ho pots fer de forma responsable, tenint en compte l'entorn, l'ecologia i el planeta. També t'ensenyarem a reaprofitar els aliments, preparant plats increïbles que no deixaran indiferents als teus amics i familiars. Benvingut a la creativitat sostenible.
La dieta neolítica (6 i 7 d'abril a les 11:16h)
Els nostres xefs s'alien amb el Dr. Juanjo García Granero, investigador de la Universitat d'Oxford, per explicar-nos, de manera pràctica, què menjaven les persones al neolític, ara fa més de 6.000 anys. Quins ingredients, tipus de coccions, recipients i receptes feien servir? Trobarem similituds amb la cuina d'avui dia? De la mà de les descobertes que l'arqueologia ha fet sobre aquesta època tan important de la humanitat, amb el domini de l'agricultura i la ramaderia i l'inici del sedentarisme, descobrirem i cuinarem receptes neolítiques recreades des de les restes trobades en diferents jaciments arqueològics del món. Oblideu-vos de la dieta Paleolítica¿ La Neolítica és molt millor.
INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT
Entrades limitades disponibles a partir del dimarts 2 d'abril a les 11h
La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.
COMPARTEIX