fb
3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària "L'home que fugí de la boira"

Ruta literària "L'home que fugí de la boira"

  • Punt de Trobada: Monument de Colom - Barcelona
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a socis
  • BÀSIC
  • PREMIUM
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

RUTA LITERÀRIA AMB L'AUTOR DEL LLIBRE 'L'HOME QUE FUGÍ DE LA BOIRA'


SINOPSIS

1946. En Mateu, un jove que ha tornat de la Guerra Civil Espanyola, té un comportament estrany. Està desorientat i busca algun sentit per viure en una postguerra molt fosca. Sense voler, entra en contacte amb un grup anarquista de Barcelona. Tot i ser contrari a les seves accions criminals, queda seduït per les seves idees, esperança, determinació i valentia. Segueix enamorat de la seva antiga xicota que s'ha casat fa poc i es tornen a veure. La cèl·lula anarquista, en contacte amb la seu de Toulouse, és perseguida per la policia franquista i pels serveis secrets soviètics (Txeka). Denise, una anarquista francesa, és qui explica la història. S'esdevenen un seguit d'accions espectaculars i violentes que acaben amb un final inesperat. Una història basada en alguns fets i personatges reals, amb acció, misteri, heroisme i amor en la Barcelona dels anys quaranta i cinquanta.

Es tracta d'una novel·la històrica que ens permet conèixer el context social, polític i humà dels anys de la Barcelona dels anys 40 i 50. Basada en fets reals, la història conté acció, amor i misteri.

AUTOR

Francesc Planas i Comes, Badalona 1946, és metge cardiòleg. Autor d'El despertar d'un malson, novel·la policíaca d'un possible assassinat en un hospital; Una història silenciada, reflexió del comportament en situacions extremes i la seva relació amb la cultura; Atemptat a Pinochet, la responsabilitat de la societat enfront de les dictadures; Sang vora el Main, una en· tretinguda història sobre la traïció, la revenja i l'heroisme arran de la mort d'un important empresari de Frankfurt d'origen espanyol; Silenci a Istanbul, l'any 2032 la mort d'una dona prop de Sòria introdueix el lector en una pugna al si de l'Església i a la mobilització del poder d'Occident enfront de la invasió silenciosa de l'islamisme; El professor de Coïmbra, una investigació d'un crim de quaranta anys enrere en el si d'una família productora de vins de Porto a càrrec del detectiu Amaro Correia i El darrer dia de la meva vida. Un crim a l'Algarve és un cas complicat del detectiu, ja jubilat, Amaro Correia. El professor de Coïmbra va guanyar el Premi Ferran Canyameres 2013. Una història silenciada i Sang vora el Main van quedar finalistes del premi El lector de l'Odissea d'editorial Proa.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

Punt de Trobada: Monument de Colom

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Reserva les invitacions a la web del TR3SC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMPARTEIX