fb

Boscos

Biblioteca de Catalunya - Barcelona
 
 
813 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

L'obra que falta fer a Barcelona per completar la tetralogia de Mouawad, La sang de les promeses. Després d'Incendis, Cels i Litoral, ara arriba Boscos, amb traducció també de Cristina Genebat. Amb un gran repartiment, amb un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal. De nou, una reflexió poètica entorn al mal, a les guerres i a la història (trista història) d'Europa. I aquests llaços de sang que són ineludibles i destructors. Aquest cop concentrant-nos a l'Europa actual, a partir de la seva història i les guerres del segle XX, la primera i la segona guerra mundial. Coincidirà amb l'estrena de Boscos la presentació d'una edició a càrrec de Periscopi de tota la tetralogia completa de Mouawad.

Pare? Què és el que m'esquartera, llavors? El que em destrossa? No t'ho pregunto, eh? Només ho faig veure. De vegades va bé fer veure que algú ens respondrà i que, finalment, tot es posarà en ordre encara que no hi hagi res que sigui veritat, que no hi hagi res que sigui veritat. T'envio una abraçada, pare. T'envio una abraçada.

CONDICIONS

Entrades a 18€ (35% de dte aprox.): funcions dels dies 13, 14, 15 i 16 d'abril (promoció amb entrades limitades i vàlida a partir del dilluns 10 d'abril)

Altres promocions:
Entrades amb un 20% de dte per totes les funcions i localitats (des de 22€)

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TR3SC.

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:
Text: Wajdi Mouawad
Traducció: Cristina Genebat
Direcció: Oriol Broggi

Repartiment:
Màrcia Cisteró
Cristina Genebat
Marissa Josa
Clara de Ramon
Xavier Ricart
Xavier Ripoll
Marc Rius
Carol Rovira
Xavier Ruano
Sergi Torrecilla
Ramon Vila

Ajudant de direcció: Anna Castells
Disseny d'il·luminació: Pep Barcons
Vestuari i regidoria de funcions: Annita Ribera
Disseny audiovisual: Francesc Isern
Disseny de so: Damien Bazin
Regidor d'assajos: Marc Serra
Cap tècnic: Cesc Pastor
Caracterització: Helena Fenoy
Atenció al públic: Mireia Colomer i Núria Ubiergo

Fotografia: David Ruano / Bito CelsPresentació: Exclusiu

RECOMANACIONS
Fina
Fina
25 de d'abril del 2017 a les 11:51h
Boscos
Sóc una gran admiradora d'aquest autor i he vist Incendis (al cinema i al teatre), Cels i ara, Boscos. Per tant, no sé si podré ser gaire neutral. Ho intentaré. La qualitat de l'obra ja la donava per suposat i la interpretació i posta en escena m'ha semblat espectacular. Si li tinc que posar alguna pega pot ser la llarga durada, encara que també entec que no és fàcil -imagino- escurçar una obra amb tanta intensitat en el llenguatge i tan complexe. Tinc que felicitar a la Cristina Genebat per la traducció tan bona que ha fet de l'autor. No deu ser fàcil. I per últim recomanar a les personas que no han anat mai a veure una obra de La Perla 29 a la Biblioteca de Catalunya que no deixin de fer-ho, no els decebran mai.
Marta
Marta
25 de d'abril del 2017 a les 08:29h
un imprescindible!
La vam veure dissabte i avui, dimarts, encara ens dura el xoc!  Quasi 4 hores de representació que passen volant perquè la combinació Mouawad + Broggi + Perla29 és èxit assegurat! Les històries de 5 generacions d'una família, a quina més sorprenent i colpidora, portades a escena amb la maestria a la que ens tenen acostumats... Les interpretacions dels actors, espectaculars! Però especialment les de Màrcia Cisteró i Clara de Ramon! Si "Incendis" us va "esbudellar", d'aquesta en sortireu "esquarterats"! 
Rosa
Rosa
24 de d'abril del 2017 a les 13:30h
L'heu de veure.
Difícil descriure les emocions que desperta aquesta obra. Té moments d'una sensibilitat, màgia i bellesa indescriptibles. 
Maria Eugenia
Maria Eugenia
17 de d'abril del 2017 a les 13:07h
IMPRESSIONANT!!

"Quan tens un forat al cor, no n'hi ha prou amb res; és com un cabàs sense fons: les coses entren i passen de llarg. Ni amb l'amor, no n'hi ha prou perquè també passa de llarg" - "Boscos". Què puc dir-ne? Un altre obra de Wajdi Mouawad, escenificada per La Perla 29, a la Biblioteca de Catalunya i dirigida per Oriol Broggi. Posada en escena magnífica! I les actuacions... les actuacions, espectaculars! Són 11 actors tots ells en estat de gràcia. No hi ha ni principals ni secundaris, tots són molts grans!! Tots tenen en un moment o altre algun monòleg o més, perquè fan varis personatges. Com declamen, quin fraseig. T'arriben al moll de l'os. El conjunt espectacular!! Les obres de Mouawad, com aquesta, "Incendis", "Cels" ... et poden deixar de tot menys indiferent. Gràcies a La Perla 29 per regalar-nos un altre "perla" a les seves produccions

Carme
Carme
10 de d'abril del 2017 a les 09:01h
Una obra genial.

M'ha interessat molt. Presentació excelent. Interpretació magnifica. Una obra molt complexa que per la seva propia estructura, ja no diguem per les moltes i importans temàtica que planteja, t'afecta al mes profond del pensament i de l' estracte emocional.. Es tant intensa, que al final estava un pel agotada. Es molt llarga.

Lluisa
Lluisa
1 de d'abril del 2017 a les 01:40h
BOSCOS

Feia molt de temps que no assistia a una representació tan bonica, emocionant, colpidora.

Felicitats Broggi i tots els actorassos!!!!

Josep
Josep
29 de de març del 2017 a les 03:26h
Un imprescindible i una lliçó de bon teatre.

Avui a la Biblioteca de Catalunya he vist aquesta nova proposta de La Perla 29 escrita per Wajdi Mouawad i dirigida per Oriol Broggi. Un text dens i complicat que amb l'afegit que cada actor encarna dos o tres personatges, ha fet que en alguna ocasió em perdés i no sabés qui era el fill o el germà de qui, però vaja tornes a agafar el fil i endavant. Ens parla de Loup (Clara de Ramon) una noia actual que al costat d'un paleontòleg (Ramon Vila) indaguen en la història de la seva família a la mort de la seva mare. Això els portarà a conèixer tots els innombrables conflictes familiars i les tràgiques guerres europees que al segle XX els va tocar viure. Dura, tràgica i colpidora però també amb un missatge d'amor i esperança, et manté des del minut un amb l'ai al cor. Sensacional la posada en escena, l'escenografia i la il·luminació, sense cap atrezzo només les parets de pedra de la Biblioteca i el terra ple de fulles amb olor de bosc i quan plou a terra mullada (perquè tambè plou). Pel que fa a la interpretació, un treball excepcional en què es deixen la pell les cinc actrius i sis actors sense distinció, La veritat és que anava amb cert recel per la durada, però les quatre hores i deu minuts se m'han passat sense adonar-me'n. Un imprescindible i una lliçó de bon teatre.