3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Cadires
Cadires

Cadires

  • Fins al 5 de maig
  • Espai Texas - Barcelona
24€
Per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Inicia la compra

DESCRIPCIÓ

Cadires és un homenatge al vell ofici d'aquests éssers tan fràgils i fascinants que són els actors i les actrius. Amb les seves divertidíssimes vicissituds i les seves dramàtiques precarietats. Amb les seves pantomimes i les seves mitges mentides. Amb la seva meravellosa humanitat. Mont Plans i l'Oriol Genís són dues bèsties escèniques capaces d'omplir qualsevol escenari amb la seva sola presència. Memòria viva de mig segle de teatre en català amb un compromís indestructible i un amor il·limitat per la professió.

Sinopsi

La Mont, després de molts anys farta de carregar l'estigma de ser considerada només una actriu còmica, tenia ganes de fer una obra «profunda» per reflexionar sobre la vellesa i el pas del temps. Una obra com Les cadires de Ionesco, aquell mite del «teatre de l'absurd» en què dos vells preparen una sala buida plena de cadires per transmetre a uns convidats ¿que potser ja no vindran mai¿ el missatge conclusiu de tota una vida.

L'Oriol ¿probablement l'actor que més personatges ha representat mai al Teatre Nacional de Catalunya¿estava una mica cansat de les excentricitats del teatre contemporani i tenia unes ganes enormes de fer un teatre més «relaxat». Malgrat la seva trajectòria en el món de l'escena més «alternativa» i estrambòtica, l'Oriol va començar fent sarsueles i teatre infantil, i de tant en tant encara es pregunta si no hauria estat més feliç si s'hagués pogut dedicar a fer teatre popular sense aspiracions artístiques ni intel·lectuals.

La Mont va anar a buscar l'Oriol convençuda que li obriria les portes d'alguns teatres públics o subvencionats, i a l'Oriol li va semblar que amb una estrella còmica com la Mont aconseguiria, per fi, tornar al teatre més entretingut per passar l'estona. Però la realitat va ser que durant uns quants anys tots dos actors van recórrer els diferents despatxos de programadors amb les seves propostes, sense gaire èxit. Ara bé: de cop, les coses semblen haver canviat, i aquestes dues velles glòries del teatre català per fi podran plantar les seves cadires en un escenari que les aculli amb els braços oberts¿

FITXA TÈCNICA

AutoriaAlbert Arribas
DireccióAlbert Arribas
Durada85 min.
IdiomaCatalà
Intèrprets:Mont Plans i Oriol Genís

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Fins al 5 de maig

IDIOMA

Català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Drama

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

Carrer Bailén, 205 08037
08037 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari: A les 20h

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX