3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Vis à Vis TR3SC amb Rosa Regàs i Caves Maria Rigol Ordi
Vis à Vis TR3SC amb Rosa Regàs i Caves Maria Rigol Ordi
Vis à Vis TR3SC amb Rosa Regàs i Caves Maria Rigol Ordi

Vis à Vis TR3SC amb Rosa Regàs i Caves Maria Rigol Ordi

  • Dijous 19 de gener
  • Museu Europeu d'Art Modern - Barcelona
EXCLUSIU-5€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

ROSA REGÀS

Rosa Regàs, orgullosament republicana, va néixer a Barcelona el 1933. Dels 3 als 6 anys, a l'exili francès, va estudiar a l'École Freinet amb els principis d'una pedagogia laica i lliurepensadora, tot i que en tornar a Espanya va ser internada en una escola de monges. La seva primera infància, on l'art i la cultura eren els principals arguments, ha estat recollida en les memòries 'Entre el seny i la rauxa' (Ara Llibres). Després de treballar amb Carlos Barral, l'any 1970 va fundar la seva pròpia editorial, La Gaya Ciencia, consagrada a la literatura, la poesia, la política i l'art. En uns anys complicats per al pensament crític, va dirigir les revistes Cuadernos de la Gaya Ciencia i Arquitecturas Bis. Més tard va inaugurar una etapa nòmada com a traductora de les Nacions Unides (Ginebra, Washington, Nairobi...). Fruit d'aquells anys va néixer el seu primer llibre, 'Ginebra', el 1987, una singular crònica de viatges.

Lectora voraç des de petita, no va començar a publicar fins els 57 anys, en una carrera que des d'aleshores ha estat notable: ha cultivat la narrativa, l'assaig, el conte i el memorialisme al llarg de més de 20 títols. Després de la seva primera novel·la, 'Memoria de Almator', es va alçar amb el prestigiós premi Nadal amb el llibre 'Azul'(1994), una història sobre la dependència de la passió amorosa. Més tard vindrien altres reconeixements com el Ciutat de Barcelona per 'Luna, lunera' (1999), el Planeta per 'La canción de Dorotea' (2001) i la Creu de Sant Jordi (2005). En paral·lel a la seva carrera literària, Regàs va dirigir la Biblioteca Nacional entre el 2004 i el 2007, any en què va dimitir sentint-se desqualificada per l'aleshores ministre de Cultura César Antonio Molina.

 

MARIA RIGOL ORDI

A principis de la dècada dels 80, Maria Rigol Ordi, que trobava a faltar els caves de la família que l'havien acompanyat al llarg de tota la vida, decideix començar a elaborar els seus propis caves. Juntament amb el seu fill, Francesc Manobens Rigol, inicien una discreta producció al celler de casa seva, al bell mig del poble de Sant Sadurní d'Anoia. Els nostres caves expressen el desig de preservar una herència familiar i la voluntat d'elaborar un producte de qualitat tot recuperant els cupatges tradicionals de les varietats penedesenques i apostant per les llargues criances.

Apostem per elaborar els caves únicament amb vins flor -el most de la primera premsada- que són excel·lents per obtenir caves amb una llarga criança. Cooperem en cada etapa del cicle de la vinya i controlem amb rigor el procés de transformació del raïm en vi base conscients que, només així, podem garantir el compromís de qualitat que volem aconseguir.

Tot i que treballem fonamentalment amb les varietats autòctones del Penedès, el macabeu, el xarel·lo i la parellada, hem emprès un nou projecte que introdueix el concepte de microtiratge, és a dir, l'elaboració de petites produccions experimentals de caves monovarietals i cupatges amb noves varietats, amb l'objectiu d'aconseguir, alhora, productes singulars i innovadors.

 

Col·labora: Riedel, MEAM i Cooperativa Plana de Vic

FITXA TÈCNICA

Durada1h i 15', aprox.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

C/ Barra de Ferro, 5
08003 - Barcelona

Museu Europeu d'Art Modern
C/ Barra de Ferro, 5, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La proposta inclou:
Col·loqui + Tast guiat de 3 vins + Embotits de la Cooperativa Plana de Vic

Amb la col·laboració del museu Riedel, MEAM i la Cooperativa Plana de Vic.
Una conversa conduïda pel director del Club TR3SC, Miquel Curanta.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX