fb
L'ànec salvatge

L'ànec salvatge

Teatre Lliure de Montjuïc - Barcelona
 
 
216 visites
  • Disponible per a socis:
  • BÀSIC
  • PREMIUM

Una societat blindada, que s'autoprotegeix, entra en crisi quan algú torna a casa i comença a destapar el passat. Un drama psicològic del 1884, i el primer Ibsen de Julio Manrique. Un ànec ferit conviu amb altres animals a les atrotinades golfes d'una casa humil, en una petita ciutat d'un petit país del nord d'Europa on sempre fa fred.

"Com si els ocupants de la casa, els pobres però raonablement feliços (això és, evidentment, només una opinió) membres de la família Ekdal, haguessin arrencat un tros de bosc o n'haguessin inventat un per donar sortida a les seves fantasies, o als seus deliris, segons com es miri. Però, com adverteix en un moment donat l'avi Ekdal, tard o d'hora ¿el bosc es venja". Moltes ficcions, o almenys moltes de les ficcions que m'agraden (i això inclou, evidentment, les ficcions dramàtiques), consisteixen en això: una comunitat, un determinat grup humà, subsisteix obeint unes determinades regles. Bones o dolentes, han acabat configurant-se com el mecanisme que garanteix la subsistència del grup. La història comença, o almenys la història que dramàticament ens interessa, quan algú, l'altre, l'estrany, truca a la porta, observa el funcionament del grup en qüestió i, en un moment donat (sigui per malícia, sigui per ganes d'ajudar, o bé per una inquietant barreja de les dues coses) posa en qüestió aquestes regles.

A L'ànec salvatge (un Ibsen meravellós i, sorprenentment, poc conegut i encara menys representat a casa nostra), hi passa una cosa així. Algú truca a la porta i els pobres però raonablement feliços membres de la família Ekdal decideixen obrir¿ "

Julio Manrique

MÉS INFORMACIÓ
Intèrprets:

intèrprets Andreu Benito / Ivan Benet / Jordi Bosch / Laura Conejero / Pablo Derqui / Miranda Gas / Jordi Llovet / Lluís Marco / Carles Pedragosa / Elena Tarrats

escenografia Lluc Castells / il·luminació Jaume Ventura / so Damien Bazin

ajudant de direcció Marc Artigau / ajudant d'escenografia Jose Novoa

 producció Teatre LliureHorari Taquilles:
Feiners de 18 a 21 h. Dissabtes, diumenges i festius, de 16 a 18 h. Els dies de preu reduït no s'aplica descompte

RECOMANACIONS


Encara no tenim cap recomanació