3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Parlem sobre Víctor Català a través del llibre Un film (3000 metres)

Parlem sobre Víctor Català a través del llibre Un film (3000 metres)

  • Dimecres 17 de febrer
  • Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès - Barcelona
10€
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PARLEM SOBRE VÍCTOR CATALÀ A TRAVÉS DEL LLIBRE: UN FILM (300 METRES)

L'editora Maria Bohigas ens revelarà una cara poc coneguda de la Reina de la literatura catalana, Víctor Català-Caterina Albert, a partir de la seva novel·la Un film (3000 metres).

Caterina Albert (l'Escala, 1873-1966) adoptà el pseudònim masculí Víctor Català per a poder escriure en pau sobre aspectes i situacions de la vida considerats escabrosos. Es dóna a conèixer el 1898 amb el monòleg teatral La infanticida. Entre el 1901 i el 1907 surt la part més celebrada de la seva obra, Drames rurals, Ombrívoles, Caires vius i Solitud. El 1918 comença la publicació per entregues d'Un film (3.000 metres), novel·la immediatament desqualificada per la crítica com una obra en què l'autora emprèn ¿camins errats i arbitraris". Vida mòlta (1950) i Jubileu (1951) són les darreres obres d'una autora que ha donat a les lletres catalanes algunes de les seves peces més originals i més grans.

Un film (3000 metres)
Nonat Ventura, fill bord abandonat a l'Hospici, en surt amb l'ambició de reparar el greuge que li ha fet el Destí. Com que les vies legals duen totes al cul-de-sac de la pobresa, decideix abandonar Girona i l'ofici de serraller per convertir-se en un lladre, però no pas un lladre qualsevol, sinó el més famós i refinat de Barcelona, el més admirat de tothom, el Senyoret. Un film (3000 metres) és una obra única. La fascinació pels baixos fons que ha produït a França un Balzac o un Hugo, a Catalunya produeix aquesta novel·la contemporània del cine mut. És tota l'energia viva de la belle époque i tota la gràcia salada de Caterina Albert que sonen en aquestes pàgines, veritable tresor enterrat de la literatura catalana.

Maria Bohigas Sales, és traductora i editora al capdavant de Club Editor, editorial fundada pel seu avi, l'escriptor i editor Joan Sales. Llegeix l'article de cartes elèctriques de la Maria.

FITXA TÈCNICA

Durada1h i 30', aprox

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

C/Canuda, 6
08002 - Barcelona

Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès
C/Canuda, 6 , 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

L'acte tindrà lloc a la Sala Pompeu Fabra a l'Ateneu Barcelonès.
Places limitades.
Llibres disponibles a la venda, el mateix dia de l'acte

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX