3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Presentació del llibre 1714. El setge de Barcelona
Presentació del llibre 1714. El setge de Barcelona
Presentació del llibre 1714. El setge de Barcelona

Presentació del llibre 1714. El setge de Barcelona

  • 14 de desembre
  • Llibreria Proa Espais - Barcelona
exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

El proper 14 de desembre a les 19h, a Proa espais, el Club TR3SC i Angle editorial et volen descobrir aquesta nova edició sobre la guerra dels catalans: 1714, el setge de Barcelona, de la mà dels seus dos autors: en Guillem H. Pongiluppi i en F.Xavier Hernàndez Cardona. Una extraordinària reconstrucció visual de la guerra que va marcar el destí de Catalunya. Presentarà l'acte l'historiador Dani Cortijo, autor entre d'altres d'Històries de la història de Barcelona.

El primer llibre il·lustrat amb motiu de la commemoració dels 300 anys de l'Onze de Setembre.

Sinopsi
L'Onze de Setembre de 1714 a Barcelona, com mai no s'havia vist fins ara La guerra de Successió va enfrontar els països que, després de la mort de Carles II, acceptaven Felip d'Anjou com a nou rei d'Espanya i els que volien que ho fos l'arxiduc Carles, entre els quals Catalunya, Portugal, Àustria i la Gran Bretanya.
Entre 1702 i 1714 Catalunya defensarà les seves llibertats polítiques tradicionals i una manera d'entendre el govern més oberta i avançada, com corresponia a un país que s'estava modernitzant; i s'oposava a la monarquia absolutista borbònica, que mantenia els privilegis dels nobles i l'església i que frenava el desenvolupament de les forces productives. Per raons d'estratègia internacional els diversos països aliats abandonen les armes i des de 1712 Catalunya queda sola en la defensa dels seus drets. La superioritat de l'exèrcit borbònic acaba posant setge a Barcelona i el llibre mostra com, en poc temps, els catalans organitzen un exèrcit extraordinari, que és capaç de defensar heroicament cada pam del territori. Les magnífiques il·lustracions de Guillem H. Pongiluppi mostren amb gran detall l'organització i la dotació dels exèrcits, les tàctiques de guerra del moment i el desenvolupament del setge de Barcelona fins a la capitulació final. Eren les tres de la tarda de l'11 de setembre de 1714.

FITXA TÈCNICA

Durada1h, aproximadament

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

ENTRADES

Web TR3SC

ADREÇA

Carrer Rosselló, 212
08007 - Barcelona

Llibreria Proa Espais
Carrer Rosselló, 212, 08007 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Recorda portar el carnet i el comprovant de reservar, el dia de l'activitat
Si t'interessa aquesta època de la història de Barcelona, et proposem fer la ruta que organitza Cultruta: 1714, la guerra de successió

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX