Cap de setmana Bio a la Coma de Burg - Abril
- La Caseta de la Coma de Burg - Burg
- SOCI
- SOCI PLUS
DESCRIPCIÓ
Us oferim un cap de setmana familiar en una de les valls més boniques del Pirineu de Lleida, la Coma de Burg, on podreu descobrir el camí que recorren els aliments ecològics des del camp fins la taula.
El dissabte 27 d'abril al matí podreu remenar amb les vostres mans la terra d'un hort ecològic d'alta muntanya, a Farrera, on l'Acarona us explicarà amb detall tot el que vulgueu saber d'un l'hort situat a 1350 metres d'alçada.
Farem èmfasi en la recuperació de llavors locals i amb el mètode de producció ecològica. A la tarda us convidem a participar en un dels tallers que impartirem. Podreu triar entre elaborar llet ecològica de cabra Vilabella de la mà de Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc), on coneixerem diferents maneres de quallar la llet. O bé, aprendre a elaborar galetes i magdalenes de la mà de Laura Masó i Carles Guirado (Cookme), on tots els ingredients que farem servir seran ecològics i de proximitat.
Coneixerem els noms i cognoms que hi ha al darrere de la farina, els fruits secs i les melmelades. I al vespre, obrirem una tertúlia per parlar de la importància de menjar d'una manera conscient per tenir cura del nostre entorn més proper. Neus Monllor, directora de l'Espai Tomata, conduirà l'acte on d'una manera distesa intercanviarem opinions i reflexions al voltant d'aquest tema, i on explicarem el concepte de custòdia agrària i de la seva rellevància en espais d'alta muntanya.
El matí de diumenge us proposem jugar a la plaça del poble, grans i infants, per conèixer jocs antics de carrer, així com joguines modernes fetes amb materials reciclats i naturals. Serà un matí de riure i compartir jocs. Al mateix temps que jugeu, també podreu conèixer les persones que hi ha darrere dels aliments ecològics del Pirineu. Farem un tast guiat de productes ecològics dels socis Slow Food Pirineus, que ens explicaran el seu mètode de producció, la seva filosofia i com podem arribar a consumir aquests productes. Tot això tindrà lloc a la Coma de Burg els propers 27 i 28 d'abril. Ens sumem així a les activitats de la Setmana Bio per l'alimentació ecològica que se celebra arreu de Catalunya del 26 d'abril al 4 de maig i a la proposta de la Xarxa de Custòdia del Territori per sumar-s'hi des de la iniciativa Viu la Terra. Des de l'Espai Tomata estem convençuts que menjar és una acció directa de política agrària i es per això que us convidem a participar del nostre granet de sorra per deixar el món millor del que l'hem trobat.
Per a més informació clica aquí
FITXA TÈCNICA
INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT
DATA
Aquesta proposta ja no està disponible
CATEGORIES
ENTRADES
Web del TR3SC
ADREÇA
Plaça de les Escoles, s/n
25595 - Burg
INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT
PREUS:
Adult: 130€. Amb el descompte del 20%: 104€
*IVA inclòs.
La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.
COMPARTEIX