COMPARTEIX

Recomanacions
28 DE MARÇ DEL 2023 per Sara Hosta Farran

Març és un mes molt llarg que nota els canvis que comporta deixar enrere l’hivern per a donar la benvinguda a la primavera i al bon temps. Artistes consolidats han aprofitat el mes de març per a fer avançaments de nous treballs o, en el cas d’Anna Roig, ha estat el mes escollit per a deixar brotar la seva inspiració en forma d’àlbum, després d’haver hivernat durant un temps. A més, han estat molts els artistes emergents que també han deixat la seva petjada aquest mes interval.

En aquesta recomanació dels discos de tot l’any, trobareu un recull de novetats musicals d’aquest mes de març. A banda de posar-vos al dia dels últims llançaments musicals de diversos gèneres, també és una oportunitat per a conèixer noves artistes emergents de l’escena musical catalana.

 Anna Roig

Anna Roig

Després de nou anys d’inactivitat, i després de dos senzills d’avançament, el nou àlbum d’Anna Roig ja ha vist la llum! ‘Aportar bellesa al món’ és l’últim treball de l’artista, i conté 11 temes. Aquest disc és la resposta que li ha donat Anna Roig a la pregunta: per què faig música. I és que aquests anys en segon pla ha pogut reflexionar sobre la seva professió i la seva vinculació estreta amb els escenaris, per a arribar a la conclusió que la música es duu dins i una no en pot escapar. ‘Aportar bellesa al món’ és la resposta. Els primer concert de presentació va ser el passat 26 de març a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, i durant els mesos d’abril i maig presentarà el disc en altres ciutats del territori. No t’ho perdis!

 The Tyets

The Tyets

Els tiets maresmencs tornen a l’escena amb un nou àlbum, ‘Èpic solete’, i no ho fan sols. Perquè compten amb la col·laboració de quatre artistes punters de l’escena urbana catalana, com ara Julieta, Mushkaa, i els seus aliats Flashy Ice Cream i Figa Flawas. A més, una de les sorpreses més esperades d’aquest nou àlbum ha estat la nova versió de la sardana catalana, reinventada a través del reggeaton, en la peça inicial “Coti x Coti”. Altres temes com “Clar que t’he trobat a faltar”, “El Tonteo” o “Bomba de fum”, no deixen de plasmar els problemes i les inquietuds de la generació Z, i tot el que implica formar-hi part.

 Anna Andreu

Anna Andreu

D’un poema de vuit versos de Maria Antònia Salvà (1926) sorgeix ‘Quietud’, el nou senzill d’Anna Andreu acompanyada de Rita Payés i Pol Batlle. Partint d’una lectura íntima, sensible i senzilla, Anna Andreu musica aquest poema i el transforma en una cançó que va més enllà d’una melodia. És un tema que, cantat a tres veus, traspassa la ment i arriba directa a l’emoció, a la nuesa més crua i sincera. Aquest senzill és un dels tres que Anna Andreu publicarà aquest any, i de moment no ens ha deixat pas indiferents.

 Vernat + Meritxell Neddermann

Vernat + Meritxell Neddermann

‘No em tallis les ales, torna’m les ganes de volar, sempre podré tornar a caminar’. En tan sols tres versos, Vernat i Meritxell Neddermann erigeixen aquest nou senzill i la seva primera col·laboració. El tema combina sons electrònics amb tendències folklore, i situa la subtil però significant lletra al capdavant. Un exemple exitós i substancial de la idea minimalista de ‘menys és més’.

 Helena Camps

Helena Camps

Helena Camps, cantant i compositora, s’endinsa en l’univers de ‘Viu’, el seu últim treball. És un àlbum on s’experimenta l’amor i la connexió amb la naturalesa a través de la música. L’estil predominant és el jazz, però també s’hi combinen músiques de diferents cultures i gèneres. És un disc que transmet la bellesa de la mare terra, però que denuncia el maltractament que rep per part de la humanitat. Helena Camps fa un cant a la vida i la natura de manera autèntica i honesta

 Socunbohemio

Socunbohemio

Finalment, el projecte musical Socunbohemio ha llançat el seu nou àlbum tan esperat: ‘Contes de les Quatre Estacions’. Després d’haver anat traient a comptagotes diversos senzills que ocupen un lloc en aquesta agrupació, el nou disc ja ha vist la llum. Amb un total de 13 temes, Socunbohemio consolida el seu lloc a l’escena musical indie catalana. El concert de presentació serà el proper 30 de març a la Nau, Barcelona, i durant els propers mesos formarà part de diversos festivals com ara el Festival Strenes, a Girona, i el Vida Festival, a Vilanova i la Geltrú.

 Alérgicas al Polen

Alérgicas al Polen

Aquesta és la història de sis amigues que decideixen agrupar-se per a cantar, composar i plasmar les seves inquietuds en cançons de sobretaula. Després del seu segon àlbum d’estudi, ‘De sobretaula’, Alérgicas al Polen comencen a regalar-nos nou material. El nou senzill, titulat ‘Estrella del pop’, inicia la nova etapa del sextet de Gràcia. Una peça clarament representativa del pop nacional, combina l’estètica dels 2000 amb els problemes de les joves de l’actualitat.

 Canciones de Nadie

Canciones de Nadie

Canciones de Nadie, pseudònim de la cantautora valenciana Laura Socaixina, llança la seva segona proposta després de diversos senzills, i el seu primer àlbum d’estudi –‘El gran estallido’–. El nou àlbum‘En los momentos buenos’, segueix combinant valencià i castellà, i posant paraules a totes aquelles emocions que sovint es callen per por a sentir-les de veritat. En aquesta ocasió, Canciones de Nadie ha comptat amb una banda formada per Gerard Pàmies (guitarres i sintetitzadors), Alez Nevado (guitarres i sintetitzadors), Nico Pepi (baix) i David Carcelen (bateria). La veu crua i trencada, però increïblement sensible, de Laura Socaixina és l’ingredient màgic d’aquesta combinació. 

I fins aquí les recomanacions. Per tal que puguis gaudir de totes aquestes novetats, hem preparat una playlist molt especial! Escolta-la i gaudeix de l’entrada de la primavera amb nova música!

 


per  Sara Hosta Farran

ÚLTIMS ARTICLES