COMPARTEIX

Notícies
16 DE MARÇ DEL 2023 per Aida Carrasco

Barcelona s'ha consolidat com a ciutat de cinema, de talent creatiu i altaveu artístic amb programacions com les que brinda la tretzena edició del D'A Film Festival Barcelona. La major cita cinèfila de la ciutat comtal, i arreu, torna amb el millor del cinema d'autor. Un festival que consolida any rere any el seu segell, combinant el descobriment de nous talents amb la projecció de noms amb carreres consolidades. Una finestra, a més, on atendre les petites joies en forma de pel·lícules estrenades als principals festivals del món, ara a casa nostra. Un esdeveniment que celebra el cinema, les mirades singulars, la llibertat creativa i el compromís cinematogràfic.

 

El CCCB, els cinemes Aribau, la sala Zumzeig i la Filmoteca de Catalunya es posen a punt per encendre els seus projectors i acollir, del 23 de març al 2 d'abril, la 13a edició del D'A. El festival presentarà un recull de 115 pel·lícules, amb 23 estrenes mundials i 17 estrenes nacionals. Inaugura la pel·lícula francesa 'Crónica de un amor efímero' d'Emmanuel Mouret, i clausura el primer gran film espanyol de la temporada, '20.000 especies de abejas' d'Estibaliz Urresola, després de crear sensació a la Berlinale i guanyar l'Os de Plata a la millor interpretació, per a la seva jove protagonista Sofía Otero.

 

El festival desglossa la seva programació en set seccions diferents: Direccions, Talents, Transicions, Un Impulso Colectivo (llargs i curts), Simfonies de Ciutat, Seccions Especials i Focus. Amb Direccions, es presenta el millor del cinema d'autor de l'any a través d’un recorregut per obres de cineastes que són autèntics clàssics contemporanis, com 'Dialogando con la vida', de Christophe Honoré o 'La ligne', d'Ursula Meier. Amb Talents, el festival planteja una secció dedicada a autors novells i emergents, per descobrir el més estimulant del present i el futur del cinema independent, convertint-se en la secció ADN del D'A. Transicions es presenta, alhora, com una secció panorama i espai de debat on es troben els llenguatges cinematogràfics més variats, des de l'avantguarda pura fins a la narració clàssica contemporània. Hi destaquem 'Monica', d'Andrea Pallaoro, i 'Los peores', de Lise Akoka i Romane Gueret, presentades al Festival de Venècia i Cannes, respectivament. Amb Un Impulso Colectivo (llargs i curts), el festival celebra la dècada d'aquesta secció dedicada al nou cinema independent i nacional, esdevenint un aparador de referència en el sector. La programació finalitza amb Simfonies de Ciutat, un conjunt de curtmetratges que aposten per reflexions paisatgístiques i filosòfiques, personals i col·lectives, al voltant de la ciutat, i amb Seccions Especials, un recull variat d’estrenes. Paral·lelament, aquest any el festival dedica la secció de retrospectiva cinematogràfica Focus a la vida i obra de la cineasta Joanna Hogg, projectant la seva filmografia a la Filmoteca de Catalunya.

 

Per primera vegada el festival atorga el Premi D'A, que reconeix la trajectòria d'un cineasta compromès amb l'autoria i el cinema independent. La primera premiada és, ni més ni menys, un dels majors noms del cinema d'autor a escala internacional: Céline Sciamma. La directora de títols ja de culte com 'Retrato de una mujer en llamas' o 'Petite maman' visitarà la ciutat per protagonitzar una masterclass, una xerrada amb Carla Simón i recollir la distinció que li atorga el festival.

 

La ciutat espera impacient, i per a tu, cinèfil, oferim descomptes exclusius i invitacions especials per endinsar-te en aquesta gran cita cinematogràfica aquí!

 

 


per  Aida Carrasco

ÚLTIMS ARTICLES