COMPARTEIX

Creus que coneixes suficientment la història de Barcelona? Deixa'ns posar-te a prova amb aquest petit quiz!

 

Els carrers de Barcelona estan plens de secrets i històries que s'amaguen a cada racó, a cada edifici i a cada cantonada. Llegendes, profecies, assassinats, martiris... que han marcat els 2.000 anys d'història de la ciutat. Històries que són poc conegudes fins i tot pels locals.

Si vols descobrir en profunditat el rerefons i els secrets dels carrers i barris que trepitges cada dia, pots conèixer les diferents rutes a través de... 

 Hiscat

Hiscat

L’Associació Cultural Història de Catalunya organitza rutes que et permetran descobrir la història oculta, llegendes i profecies que amaguen alguns dels carrers i espais de Barcelona. Si ets un gran aman del terror també podràs endinsar-te en històries plenes d’assassins, heretges, criminals, fantasmes i episodis dramàtics, que mai hauries imaginat que poguessin ser veritat. Per altra banda, ofereix rutes per conèixer a fons la història romana i maçònica de la ciutat.   

Podràs visitar els espais més emblemàtics i els secrets arqueològics de la Barcino romana i els símbols i missatges que demostren l’existència de la maçoneria a Barcelona, dels quals som conscients en molt poques ocasions.

Cultruta

Cultruta

Cultruta és un equip que documenta, gestiona i guia diferents rutes per redescobrir la ciutat de manera dinàmica. Ofereix circuits per diferents barris de Barcelona com l'Eixample, el Raval, el Gòtic, el Born i Gràcia, en els quals destaquen edificis i espais característics, la història del barri, el veïnat i la seva realitat actual, conduït a través de secrets i llegendes del passat. Per altra part, disposa de jornades dedicades a una temàtica, que et permeten aprendre la història d’alguns aspectes de la ciutat en concret. 

Escull entre la Barcelona calenta i canalla, pecaminosa i de vicis diversos; les ombres i crims de la Barcelona sinistra i criminal; les batalles llunyanes de la Guerra Civil; i els escenaris fantàstics de les novel·les de Carlos Ruiz Zafón.

Literat Tours

Literat Tours

Descobreix les facetes noves, desconegudes i curioses del nostre patrimoni cultural amb els recorreguts històrics i literaris que proposa Literat Tours. Saps què és la maçoneria? Destapa els símbols ocults i misteris amb la ruta, que ja ha rebut més de 3.500 visitants, i que et permetrà revelar els secrets d'aquesta institució filosòfica interessada en soscavar l'ordre mundial per aconseguir-ne l'ordre absolut. Si vols saber els motius que van portar a personatges com Lluís CompanysJohn WayneMozart Winston Churchill a fer-se maçons, no et perdis aquesta passejada per la Barcelona Maçònica

Remena aquesta la selecció que hem preparat per a tu i converteix-te en tot un mestre de la ciutat comtal!

Referències:

- Barcelona Secreta (Foto de portada)


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES