COMPARTEIX

Recomanacions
28 DE GENER DEL 2023 per TRESC

Com cada dissabte, el TRESC col·labora amb el programa ‘Tot és Comèdia’ de SER Catalunya amb Màxim Castillo. En aquesta ocasió, Pepe Zapata, director del TRESC, et recomana el Festival Llum BCN 2023, que arriba aquest cap de setmana del 3 al 5 de febrer, al barri del Poblenou amb la seva 12a edició!

És un dels festivals europeus de referència en les arts lumíniques on es barreja l'art contemporani, el disseny, l'arquitectura, la tecnologia i la il·luminació. A més, la programació d'aquest any se centrarà en les crisis actuals, en concret, en la reflexió sobre el canvi climàtic i la importància de les energies renovables.

Dels més de 30 actes destaquen algunes propostes com ‘Another Moon’ que, de la mà del col·lectiu sud-coreà Kimichi and Chips, farà aparèixer una segona lluna en el cel de Barcelona gràcies a uns potents raigs làsers alimentats d’energia solar. A la Universitat Pompeu Fabra ‘Collectif Coin’ presentarà un dispositiu que tradueix conceptualment la teoria de la relativitat d'Albert Einstein mitjançant el moviment, el so i la llum: es tracta d’una performance que juga amb la noció del temps i l'espai temps. I de gran interès també serà l’”Atmospheric Lighthouse”, que projectarà a la Torre Glòries una interfície visual sobre la ciutat i la interacció amb el seu entorn. A través de capturar i analitzar dades atmosfèriques en temps real es generen patrons de llum canviants.

I si t'interessen més les intervencions lúdiques podràs gaudir d'inflables immersius com ‘Arborialis’, una escultura pneumàtica on la gent s'endinsa per trobar-se amb la bellesa de la llum i el color. També podràs assistir a una experiència hipnòtica que traça el vincle entre el mite cinematogràfic i el telèfon mòbil amb ‘Monolith’ de l'artista madrileny SpY.

Reflexionar, crear i actuar contra la crisi climàtica és un dels motius d’aquesta edició. Un dels projectes més relacionats amb la temàtica i que apel·la directament la gent en aquesta qüestió és ‘We Harvest Wind’, una crida a canviar el món a través de l'energia eòlica mitjançant un mecanisme de ventiladors que fan girar un sistema de pales que genera energia verda.

No et perdis aquesta confluència d'art, ciència i societat i assisteix a les activitats d'accés gratuït concentrades en el Museu del Disseny i en diferents espais de l'entorn urbà del districte de Sant Martí. L’horari per a totes les propostes és divendres 3 i dissabte 4 de 18:30h a 23:30h i diumenge 5 de 18h a 23h.

Consulta tot el programa aquí.

Escolta l'episodi complet aquí a partir del min. 27:40

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES