COMPARTEIX

Notícies
21 DE FEBRER DEL 2016 per TRESC

Un any més, arriba la gala dels premis cinematogràfics per antonomàsia! Una nit per passar en blanc, especulant sobre els guardonats, comentat les excentricitats dels actors i actrius, criticant els modelets i patint nervis. Necessitaràs uns quants cafès per a ser el primer dels teus amics a compartir a Twitter l’alegria o la indignació en conèixer als guanyadors!

La gala d’enguany no ha estat exempta de polèmica: l’Acadèmia ha rebut crítiques per la seva falta de pluralitat. Potser per això, aquest any l’escollit com a mestre de cerimònies és  Chris Rock, còmic afro-americà que, d’altra banda, s’espera que aporti frescor i aires nous a la gala.

El darrer any ha estat excepcional per al cinema: només cal mirar les nominades a millor pel·lícula per a adonar-se que la cosa està bastant renyida. Sonen com a  preferides 'El renacido' i 'Spotlight', però entre les nominades hi trobem títols no menys destacables com 'La habitación', 'Marte', 'Mad Max' o 'El puente de los espías'.

En la categoria de millor director les especulacions apunten també a Alejandro G. Iñárritu que, en cas de guanyar, repetiria estatueta per segon any consecutiu! Sembla que 'El renacido' promet ser la pel·lícula de la nit. La qüestió és: obrirà aquesta també les portes a l’Oscar a  Leonardo DiCaprio d’una vegada per totes? Els més actius a les xarxes ja us podeu anar empescant memes pel que pugui passar! També opten a l’Oscar a millor actor Eddie Redmayne que repetiria per segon any (i no sense mèrit!), Matt Damon (que tot i tenir un Oscar al millor guió original no en té cap per la seva carrera d’actor), Michael Fassbender en el paper de Steve Jobs i el, per tanta gent adorat, Bryan Cranston (conegut pels més serièfils com a Walter White).

Les dones trepitjen amb força aquest any! Cate Blanchett ('Carol'), Brie Larson ('La habitación'), Jennifer Lawrence ('Joy') i Saoirsie Ronan ('Brooklyn') han dut a la pantalla a dones valentes, lluitadores i/o avançades per a la seva època. Charlotte Rampling ('45 años') aporta maduresa a la llista de nominades. La crítica ha alabat a la reina Blanchett qui sembla tenir punts per a endur-se l’estatueta (per tercer cop) tot i que cares menys conegudes com Brie Larson serien també grans mereixedores del guardó.

Ens manquen encara algunes categories! Entre els nominats a millor actor/actriu de repartiment, les nostres apostes són per Jennifer Jason Leigh ('Los odiosos ocho') o Rooney Mara ('Carol'), Mark Ruffalo ('Spotlight') o... Silvester Stalone! ('Creed la Leyenda de Rocky'). I pel que fa a la millor pel·lícula de parla no anglesa 'Hijo de Saul', 'El abrazo de la serpiente' o 'Mustang' ens semblen candidates de categoria!

Aprofita aquesta setmana per veure totes aquelles pel·lícules que encara tens en cartellera i sigues un dels cinèfils més experts de la nit dels Oscars! Si vols posar a prova el teu coneixement entorn a la història dels guardons, participa al nostre TRIVIAL DELS OSCARS! Podràs guanyar accés garantit a les nostres preestrenes!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES