COMPARTEIX

19 DE DESEMBRE DEL 2019 per Júlia Morera

Si no saps que regalar per Nadal, des del TRESC et portem un recull de llibre publicats aquest any -des de novel·les gràfiques fins a manifests sobre el canvi climàtic- perquè tothom pugui gaudir del plaer de la lectura!

 Viatge al poble de les trenta senyoretes

Viatge al poble de les trenta senyoretes

Aquest és un relat sobre mons imaginaris que es mouen entre la nostra memòria i els somnis, i la podrem viure a través d'unes protagonistes molt especials que viuen amb els seus gats caçadors en un poble perdut. Les il·lustracions de Dani Torrent donen vida a un dels contes més aclamats de l'escriptora catalana, configurant una nova edició que cridarà l'atenció tant dels més petits com els adults.

Mercè Rodoreda, Dani Torrent (Comanegra)

 Germans d'ànima

Germans d'ànima

Per aquells qui busquin un llibre que els faci reflexionar, proposem el de David Diop. L'autor ens narra la història del soldat senegalès Alfa Ndiaye, qui combat juntament amb el seu amic Mademba Diop al front francès durant la Primera Guerra Mundial. Mademba serà ferit a les trinxeres, i per tal de reivindicar la injustícia d'aquest esdeveniment, Alfa s'encarregarà de venjar al seu amic. Endinseu-vos en una història commovedora que fa reflexionar sobre la duresa de la guerra i els efectes del colonialisme.

David Diop (Anagrama)

 Paraules que tu entendràs

Paraules que tu entendràs

Descobreix el que els hi depararà a aquests sis amics el seu viatge d’any nou als Alps Suïssos! Tot i ser ficció, Xavier Bosch explorarà i relatarà a la perfecció les situacions més reals de les parelles, des de la convivència fins als secrets que s’hi amaguen darrere les relacions humanes. 'Paraules que entendràs' us enamorarà si busqueu una història amb la que poder identificar-vos i uns personatges disposats a emocionar-vos.

Xavier Bosch (Grup 62)

 Viure perillosament

Viure perillosament

'Viure perillosament' és un recull de contes sobre algunes de les dones més importants de la nostra història, des d’escriptores com Simone de Beauvoire fins a activistes com Rosa Parks. La proposta de la Gemma Pasqual és ideal per tot el públic adult i us assegurem que passareu una bona estona llegint sobre aquestes grans dones.

Gemma Pasqual i Escrivà (Comanegra)

 Se'ns crema la casa

Se'ns crema la casa

El canvi climàtic—sovint una causa ignorada— ha guanyat un gran protagonisme a la nostra societat gràcies a la jove activista Greta Thunberg. Avui dia sentim parlar d'ella constantment, però ningú s'ha parat a explicar-nos la seva història al complet. Si us interessa descobrir com va sorgir el seu interès pel canvi climàtic i quines conseqüències ha tingut tant sobre la seva vida com la de les persones del seu voltant, aquest és el vostre llibre.

Greta Thunberg, Svante Thunberg, Malena Ernman, Beata Ernman (Grup 62)

 Antologia de poemes revolta

Antologia de poemes revolta

Per aquells qui gaudeixin de la literatura catalana, us proposem aquest recull de poemes de Joan Brossa. L'antologia compta amb escrits cívics i patriòtics aplegats per l'autor l'any 1974, però tenen el seu origen des del 1943. Aquest llibre és una bona elecció si voleu explorar la denúncia artística de fenòmens com l'autoritarisme, la repressió o el poder.

Joan Brossa (Grup 62)

 Oh no!

Oh no!

Per acabar, us proposem una de les novel·les gràfiques internacionals més aclamades aquest any. De la mà d'Alex Norris, l'il·lustrador que triomfa a les xarxes socials, apareix aquesta divertida i perspicaç novel·la sobre les situacions quotidianes que ens poden resultar més decebedores. El personatge de Norris, que les encara tal com faríem nosaltres, retrata la societat occidental en la qual vivim. T'animes amb 'Oh No!'?

Alex Norris (Bridge)


per  Júlia Morera

ÚLTIMS ARTICLES