COMPARTEIX

10 DE NOVEMBRE DEL 2019 per Emily Henley

L’agenda d’exposicions de Barcelona aposta per innovació! Segueix llegint i esbrina les innumerables propostes que et faran reflexionar, descobrir el passat i el futur o aprendre anècdotes dels artistes més influents de la història artística! Hi trobaràs exposicions de tots els gustos i colors: de fotografia, pintura, art, arquitectura, amb objectes, vídeos, nous formats i més!

Feminismes! · CCCB

Feminismes! · CCCB

Després de l’èxit del 8M, el CCCB posa el focus en l’evolució del moviment feminista com a lluita contra les desigualtats per donar visibilitat a les diferents expressions feministes dins l’art. Així mateix presenta dues exposicions connectades entre si: 'L’avantguarda feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection' i 'Coreografies del gènere'; dues magnífiques propostes que tenen com a objectiu documentar la reivindicació i la denúncia del feminisme dels setanta a través de la fotografia, el cinema, el vídeo o la performance. Hi destaquen més de 70 artistes internacionals i 8 artistes locals com ara Cindy Sherman, Helena Almeida, Ana Mendieta, Pilar Aymerich, Eugènia Balcells, Mari Chordà, Marisa González i Àngels Ribé.

 Art sonor? · Fundació Miró

Art sonor? · Fundació Miró

L’exposició  ‘Art sonor?’, a la Fundació Joan Miró, obre debat sobre les arts plàstiques i la seva relació amb el so. Ho fa recorrent més d’un segle de creacions que han incorporat el so a les seves obres i han aconseguit una presència augmentada. L’exposició està organitzada en cinc àmbits per abordar l’element sonor des de totes les perspectives: com a categoria estètica, espai d’experimentació, o element discursiu. A més, l’exposició vol crear una pregunta al públic: cal parlar de l’art sonor com una categoria artística o mer vehicle expressiu? Descobreix les 70 peces exposades amb artistes representats com Joan Miró, Sonia Delaunay, Pablo Palazuelo, Earle Brown, Dick Higgins, Marcel Duchamp o John Cage.

 Barcelona Flashback · Museu d’Història de Barcelona

Barcelona Flashback · Museu d’Història de Barcelona

El Museu d'Història de Barcelona ubica la Casa Padellàs com a espai central del museu xarxa i estrena l'exposició 'Barcelona Falshback', un projecte innovador i experimental que vol fer-te redescobrir la ciutat de Barcelona en tan sols una hora. L'exposició es distribueix en cinc parts: testimonis, relats, recorreguts, connexions i patrimonis; mitjançant un centenar d'objectes fins ara mai exposats o de particulars de diverses èpoques, on pots trobar des del rètol lluminós de la botiga Vinçon, una torxa olímpica o una cabina telefònica. En definitiva el MUHBA presenta una proposta educativa per a oferir una lectura urbana i adaptada a l'actual consum i crear un turisme alternatiu.

  Monet · IDEAL

Monet · IDEAL

L’avenç de la tecnologia també arriba als museus. Aquest octubre s’ha inaugurat un dels espais més innovadors de Barcelona, amb més de 1000 m² de pantalla, que inundarà l'IDEAL, un antic cine del Poblenou, inaugurat el 1917, totalment renovat i reobert com a centre d’arts digitals, on es projectaran les obres més populars del pintor Monet en alta definició per a observar la particular tècnica pictòrica i amb què descobriràs com Monet va liderar de forma revolucionària tota una generació d'artistes, davant l'aparició de la fotografia. Passeja pels destins més importants de la vida del pintor: des de la seva infantesa a Le Havre, la joventut a París, les estades a Londres, el refugi holandès de Zaandam, la vida familiar a Argenteuil i la seva darrera etapa a Giverny.

 Tocar el color. La renovación del pastel · Fundació MAPFRE

Tocar el color. La renovación del pastel · Fundació MAPFRE

Les obres plàstiques sovint reben una categorització segons la seva tècnica, no es valora igual una aquarel·la que una pintura ni un carbonet que un pastel. No obstant la Fundació Mapfre vol trencar aquest costum per revalorar-les totes, en concret el pastel. De tal manera, ha volgut dedicar-li tota una exposició a aquesta tècnica que repassa la història i l'evolució del gènere des de finals del segle XVIII fins al segle XX. Recull una mostra d'obres, que van apostar per l'ús de les barretes de pastel, amb artistes de renom internacional com: Millet, Pablo Gargallo, Eugène Boudin, Odilon Redon, Edgar Degas, Picasso, Joan MiróMaría Blanchard. Atreveix-te i endinsa’t en el món fascinant del pastel per conèixer una altra faceta d'alguns dels grans noms de la pintura de tots els temps.


per  Emily Henley

ÚLTIMS ARTICLES