COMPARTEIX

Les sales i els teatres de Girona i Salt, un any més, tornen a obrir les seves portes per oferir un punt de trobada entre l’escena catalana i la internacional. El festival actua com un espai d’exhibició de propostes escèniques i una plataforma de suport, creació i producció d’espectacles, un propulsor de les xarxes d’intercanvi professional (un terç dels espectacles són estrangers). Aquest 2019, Temporada Alta ofereix una selecció de gairebé un centenar d’espectacles no només de teatre si no d’altres com dansa, cinema, circ i música en directe.  

Per aquesta raó, et facilitem la feina. El TRESC vol recomanar-te els 8 espectacles més destacats de Temporada alta que no et pots perdre. Comencem!!

  Measure for mesure

Measure for mesure

La Companyia Royal Shakespeare Company torna a Temporada alta amb una de les peces més fosques i, alhora, més actuals de ShakespeareMesura per mesura. L’obra, una contundent crítica als governants, explica la historia del lloctinent Angelo, que, decidit a perseguir el fornici, condemna a mort a un jove cavaller per haver deixat embarassada la seva promesa fora del matrimoni. Una comèdia tràgica que tracta la justícia, la moralitat i el desig sexual.

 

Dv. 11 d'octubre a les 20h i ds. 12 d'octubre a les 16h i 21h - Teatre Municipal de Girona

 Macbettu

Macbettu

Seguint amb la recuperació de textos clàssics, un dels directors més personals de l’escena italiana, Alessandro Serra, presenta una versió de Macbeth de Shakespeare. Amb un elenc format només per homes, impregna el clàssic dels sons de la llengua sarda i la cultura autòctona de l’illa mediterrània. Macbettu destaca pel potent diàleg teatral que dramatitzen d’alt l’escenari.

 

 

Dv. 11 d'octubre a les 20:30h i ds. 12 d'octubre a les 18h - Teatre de Salt

 La mort i la primavera

La mort i la primavera

El director Joan Ollé, després de l’adaptació de La plaça del Diamant,  recupera de nou una de les novel·les de Mercè Rodoreda, en aquest cas porta a l’escenari l’obra més tràgica de l’autora, escrita durant el seu exili a Suïssa, tot i que no la va acabar mai del tot. Aïllat enmig de la natura els habitants d’un poble es regeixen per velles lleis i viuen sota les amenaces d’uns éssers anomenats caramens i les envestides del riu.

 

Dv. 18 d'octubre a les 20:30h i ds. 19 d'octubre a les 18h - El Canal

 El amor brujo

El amor brujo

Ballar Manuell de Falla i que la partitura elabori un nou moviment. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat Israel Galván a la seva lectura d’El amor brujo; una de les peces més emblemàtiques i internacionals de la història de la música espanyola. Una proposta en solitari, sense orquestració, ni escenografia ni cos de ball, només els moviments de Galván fusionant-se amb les cordes d’un piano.

 

Dv. 18 d'octubre a les 20:30h - Teatre Municipal de Girona

 Omara Portuondo

Omara Portuondo

Tornada al Temporada Alta la glamurosa actriu i ballarina de l’Havana, Omara Portuondo, la gran cantant cubana que repassa la seva extraordinària carrera en aquesta gira que ha anomenat El último beso. Un concert íntim, envoltada d’amics, amb el millor del seu repertori. Un quartet liderat pel virtuós pianista Roberto Fonseca representen un cant d’amor a la seva terra, arrels i sons.

 

 

Dll. 28 d'octubre a les 20:30h - Auditori de Girona

 Birkin

Birkin

Jane Birkin i Serge Gainsbourg es van conèixer a finals de la dècada dels 70.  A partir d’aquí va començar la llegendària relació personal i artística entre la jove actriu i cantant britànica i el cèlebre compositor francès. Per commemorar el 25è aniversari de la mort de GainsbourgBirkin ret homenatge al compositor al Temporada Alta amb un repertori de cançons mítiques i el seu icònic Je t’aime moi non plus.

 

 

Ds. 9 de novembre a les 20:30h - Auditori de Girona

 Sopro

Sopro

Tiago Rodrigues, el director portuguès amb més projecció internacional torna al Festival amb una obra que ret homenatge als apuntadors de teatre, en els homes i dones que invisibles murmuren paraules des d’una discreta caixa enmig de la boca de l’escenari. És un homenatge a un dels oficis més bells i antics del teatre. Rodrigues en treu una del seu refugi i la converteix en la protagonista absoluta de Sopro.

 

 

Dv. 8 de novembre a les 20:30h i ds. 9 de novembre a les 18h - El Canal

Assaig obert 'Decadència'

Assaig obert 'Decadència'

Un retrat satíric, mordaç i carregat d’humor negre de la classe alta i el sentiment neoconservador. Un text clau de la dramatúrgia, escrit per Steve Berkoff, considerat un autor maleït i punyent. L’obra, interpretada per Carles Martínez i Míriam Alamany escenifiquen una historia d’amants i desenganys que acabarà amb el triomf decadent de la classe benestant. Una comèdia ferotge que revela allò que la societat intenta emmascarar.

 

Dv. 29 de novembre a les 20:30h - Sala La Planeta

Hi ha disponibles un ventall d’espectacles que tenen un denominador comú: la reflexió del ser humà. Una barreja d’espectacles que recuperen textos clàssics com els de Shakespeare o l’escriptora catalana Mercè Rodoreda fins a obres més contemporànies com Macbettu.

Esperem que aquest itinerari et sigui de gran ajuda a l’hora de triar de quins espectacles veuràs a Temporada Alta. Descobreix la resta d’espectacles que visitaran les sales gironines i gaudeix de la cultural del nostre país i la de l’estranger! Tens des del diumenge 6 d’octubre fins al dilluns 9 de desembre per planificar una cita ineludible, tothom cap Girona! 

Consulta tota la programació, aquí

 

 


per  Lídia Pi Carrero

ÚLTIMS ARTICLES