COMPARTEIX

El proper 6 de setembre es donarà el tret de sortida a la 37a edició de la Setmana del Llibre en Català i enguany s’ha tornat a superar: hi haurà rècord de segells editorials, llibreries i novetats. És per això que aquest article recull una petita selecció de llibres per a joves (i no tant joves) que acaben de sortir del forn (o els hi falta molt poc!).

 Les paraules inútils

Les paraules inútils

Marc Artigau torna a publicar amb el segell juvenil Fanbooks, aquest cop amb “Les paraules inútils” un recull dels millors relats de la secció de Rac1 'El conte de Marc Artigau', acompanyats d’històries inèdites i poesies, i amb il·lustracions de Miguel Gallardo.

El senyal

El senyal

La booktuber, estudiant de Periodisme i columnista del Diari La Veu Marta Meneu-Borja publica la seva primera novel·la juvenil amb l’editorial Bromera. Coneixerem a Joana, Dori, Ivonne i Val, quatre dones que convergiran en una manifestació contra la violència de gènere: “El senyal de la violència, aparent o invisible, pot aparèixer en qualsevol racó. Com també hi pot aparèixer el senyal de l'esperança, dels lligams, de les llums que no s'apaguen.”

Las aventures del baró de Münchausen

Las aventures del baró de Münchausen

L’editorial Males Herbes ens convida a redescobrir les divertides i extravagants aventures del gran mentider de la literatura europea, traduïdes per Joan Foncuberta i il·lustrades amb els gravats de Gustave Doré. Sabíeu que aquest baró alemany va viure realment al segle XVIII? El bibliotecari, científic i escriptor Rudolf Erich Raspe es basà en les seves increïbles (i hiperbòliques) anècdotes.

Petits plaers

Petits plaers

Viena Edicions ha apostat per la col·lecció Petits plaers: novel·les curtes i fàcils de transportar escrites per grans autors de la literatura. Aquet setembre podeu degustar “Aquell estiu sufocant”, d'Eduard Von Keyserling (traduït per Clara Formosa) i “El ball”, d'Irène Némirovsky (traduït per Xavier Pàmies)

Jugar-s'hi la vida

Jugar-s'hi la vida

Màrius Serra publica al setembre la segona part deLa novel·la de Sant Jordi” (Amsterdam Llibres) novament protagonitzada per Oriol Comas i Coma. Segons l’editorial: “Un camell imprudent, una vibrant persecució, un narcopís al Raval i dos morts són les cartes que ens reparteix Màrius Serra a les primeres pàgines.”

I fins aquí un petit tast de la gran varietat de novetats que trobareu disponibles aquest setembre, la majoria de les quals es presentaran durant la Setmana del Llibre en Català. Potser amb el plaer de la lectura l’operació tornada serà un mica menys feixuga!


per  Mixa

ÚLTIMS ARTICLES