COMPARTEIX

11 DE SETEMBRE DEL 2019 per Marc Lloret, director artístic del MMVV

El MMVV arriba a la seva 31a edició. Molt probablement, el secret de la seva longevitat hagi estat mantenir els objectius i les línies mestres originals de l’esdeveniment: convertir-se en un punt de trobada professional; dinamitzar la indústria musical i promoure la contractació d’espectacles en directe; servir d’aparador de la música del país i defensar el caràcter internacional.

El 31è MMVV es presenta al 2019 amb aquests objectius ben presents i el resultat, pel que fa a la programació artística, és el d’una vuitantena de concerts d’artistes de diferent procedència i d’una gran diversitat d’estils musicals. Aquests concerts es podran viure en el marc de dues línies de programació ben diferenciades: la dissenyada com a mercat, per estrenar projectes i donar a conèixer propostes tan desconegudes com interessants, i distribuïda en els escenaris de l’Atlàntida, les carpes i la Jazz Cava; i la plantejada amb caràcter de festival, amb artistes consolidats, amb capacitat de convocatòria i coneguts pel gran públic, en els espais de Plaça Major i El Sucre.

 

Un passeig per la programació:

El Mercat arrenca dimecres 18 de setembre, amb el concert inaugural protagonitzat per Juliane Heinemann. L’artista alemanya afincada a Barcelona, presentarà el seu espectacle centrat en la figura de Walter Benjamin, espectacle guanyador del Premi Puig Porret 2018.

Aquella mateixa nit Nico Roig estarà presentant les seves noves cançons davant d’una reduïda audiència que podrà gaudir del seu directe només amb auriculars; Espaldamaceta o Maruja Limón, estrenaran els seus nous treballs i Blood Quartet i Marcel Bagés + Phicus defensaran les seves propostes més perifèriques on la improvisació serà protagonista.

Dijous 19 serà el dia, entra d’altres, de les estrenes dels nous discos de Ferran Palau, Javier Ruibal, A Contra Blues o Carla, cançó, fusió flamenca i llatina, blues i pop electrònic per una segona jornada marcada per la diversitat que, en clau jazz, acollirà el concert de piano solo de Marco Mezquida, la nova sensació del jazz balear Pere Navarro o els alemanys Botticelli Baby, amb la seva peculiar visió de la improvisació tenyida de rock.

El tercer dia de Mercat, divendres 20, combinarà les actuacions al perímetre de l’Atlàntida i als dos escenaris grans a l’aire lliure, la Plaça Major i el Sucre. El teatre  acollirà l’estrena del nou espectacle de Lagartija Nick, el nou projecte de Raül Refree amb la fadista Lina o les noves cançons de Mazoni. Filipe Catto (l’última perla de la música brasilera), C4Trio (folk des de Veneçuela), o Michelle David &The Gospel Sessions (soul, gospel i upbeat des de UK) seran protagonistes internacionals.

Per la Plaça i el Sucre  hi passaran entre divendres i dissabte des de Joan Garriga i Iseo & Dodosound fins a Dorian i El Petit de Cal Eril, passant per Buhos i Adala & The Same Song Band, Balkan Paradise Orchestra, Koers, Deva i Lildami.

Un final de festa per a tots els públics per celebrar 31 anys de MMVV! Aquí tens un resum audiovisual del que et trobaràs ;)


per  Marc Lloret, director artístic del MMVV

ÚLTIMS ARTICLES