COMPARTEIX

L’Auditori obre una nova etapa amb l’objectiu de construir un projecte artístic unificat i transversal, que el defineixi com a altaveu de la modernitat musical, i un dels seus anhels és lluitar per la des-segmentació del públic. Per aconseguir-ho, tots plegats hauríem d’obrir més la perspectiva i atrevir-nos a allò més inconegut que, de ben segur, ens pot aportar un plaer diferent. Ampliar paisatges sonors que pretenen ser l’altaveu d’un missatge artístic plural, divergent, eclèctic i amb desig de moure i commoure enmig de la varietat, que dona bona mostra del caràcter inquiet d’una programació sempre amatent al batec del seu entorn, també, a través de l’artista Perejaume i l’aposta per la nova creació de Ramon Humet i Pablo Carrascosa com a compositors convidats.

L’any 2020 celebra el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, figura immensa que simbolitza a parts iguals tradició i modernitat. A Festival Beethoven250, l’OBC es dedicarà cinc setmanes seguides a descobrir les seves simfonies, els concerts per a piano i orquestra i part de la seva producció vocal i operística. El concert inaugural d’Antiga s’obre amb la força revolucionària de l’'Heroica', i formarà part de la integral de simfonies de Beethoven interpretades amb criteris històrics a càrrec de Jordi Savall i Le Concert des Nations. A la temporada de cambra els tres recitals d’enguany ens mostraran diverses maneres d’interpretar una mateixa escola, la del pianisme rus: Evgeny Kissin, Nikolai Lugansky i Varvara retran un particular homenatge a Beethoven, i escoltarem les integrals de les sonates per a violí i violoncel i els trios amb piano a càrrec d’intèrprets consolidats i d’altres que tot just inicien la seva carrera en una insòlita Marató Beethoven.

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) és un dels grans instruments de país, peça clau en la integració de la tradició musical occidental a la nostra societat plural. Posarà el focus en Béla Bartòk, amb les tres obres escèniques del compositor hongarès en versió concert: els ballets 'El mandarí meravellós' i 'El príncep de fusta', dirigits per Kazushi Ono i Cristian Macelaru i l’òpera 'El castell de Barbablava' sota la batuta de Josep Pons. Valeri Gergiev serà, amb l’Orquestra del Teatre Marïinski i el pianista Seong-Jin Cho, present a L’Auditori, com el pianista macedoni Simon Trpceski, que interpretarà el segon concert de Rackmàninov, la directora australiana Simone Young amb Javier Perianes, Rinaldo Alessandrini -dirigint Mozart i Rossini-, Vladímir Azhkenasy, el violoncel.lista Pablo Ferrández, la pianista Gabriela Montero o la directora Dalia Stasevska en un programa de l’OBC enmarcat en el Festival Emergents. A més, l’OBCPops ens du tres partitures de cinema de Hitchcock i Hermann, Henry Selick i Danny Elfman i Stanley Kubrick.

A Antiga, Jordi Savall pren molta rellevància, amb la direcció de la 'Passió segons Sant Joan' de Bach. A més, l’edició de Llums d’Antiga ofereix diversos programes sota el signe de la Llibertat. Entre el caos i l’ordre. Les cançons medievals de Solazzo Ensemble, el conjunt Grandelavoix, els somnis i els malsons d’El Gran Teatro del Mundo o el clavicèmbal de Justin Taylor són alguns dels talents que residiran a L’Auditori, com la Jove Capella Reial de Catalunya, que emmiralla les dues grans figures del Renaixement, Tomás Luis de Victoria i Pier Luigi da Palestrina en un programa al voltant de la Mare de Déu. També hi seran presents grans conjunts internacionals com Il Pomo d’Oro (Händel i Vinci amb el contratenor Franco Fagioli), Collegium 1704 (Händel i Zelenka) i Vox Luminis (Buxtehude).

La Cambra de L’Auditori: Beethoven i Mozart i un cant als quartets de corda

El 16 d’octubre s’inaugura la nova temporada de música de Cambra de L’Auditori, que enguany se suma al Festival Beethoven 250 i al Festival Emergents i ens proposa formacions de llarg recorregut i noves veus amb gran talent tant nacional com internacional amb predominància de la Primera Escola de Viena. Descobreix-los tots clicant aquí!

A la temporada de cambra, tres dels millors quartets del moment ens conviden a descobrir les tres grans escoles d’aquesta formació: l’europea (Armida Quartett), l’americana (Calidore String Quartet) i la russa (David Oistrakh String Quartet). I no podem oblidar el Quartet Casals, referent mundial del gènere i formació habitual a L’Auditori, que ens obsequiarà amb la seva visió dels darrers quartets de Mozart. També rebrem artistes nacionals reconeguts internacionalment, com els músics del ]W[ Ensemble, provinents de Lucerna, el trio dels destacats solistes Pablo Barragán, clarinetista, el pianista Juan Pérez Floristán i el violoncel·lista Andrei Ionita o el català Cosmos Quartet, ja consolidat com un dels quartets més prometedors del panorama europeu. A Cambra veurem la finalització de la sèrie Schubert Lied, en la qual hem pogut escoltar la integral dels lieder de Franz Schubert en la veu de joves talents europeus. L’Auditori també recuperarà i actualitzarà l’obra del compositor, pianista i teòric musical Josep Cercós, en el 30è aniversari de la seva mort. I moltes propostes més, que podeu trobar clicant aquí!

Trobareu més informació a Barcelona Clàssica


per  Aina Vega, de BCNClasica

ÚLTIMS ARTICLES