COMPARTEIX

Recomanacions
19 D’AGOST DEL 2019 per TRESC

"Aquest llibre me’l guardo per a l’estiu” o “ja el llegiré quan tingui temps”. Si has anat repetint aquestes frases durant tot l’any i ara que ha arribat l’estiu no saps per on començar, segueix llegint!

Sigui on sigui que passis l’estiu o de com d’alta sigui ja la pila de llibres pendents, des de l’equip del TR3SC et deixem una selecció d’imprescindibles per fer que, aquest any sí, gaudeixis de l’estiu més literari.

 Tinc un volcà de Míriam Tirado

Tinc un volcà de Míriam Tirado

Si pensaves que durant les vacances d’estiu els teus fills/filles estarien sempre contents i de bon humor i no és així “Tinc un volcà” de la Míriam Tirado és el teu llibre. Tots tenim un volcà dins del nostre cos a punt d’entrar en erupció quan ens enfadem. Aquest conte ajuda a petits i grans a poder identificar la ràbia i a apagar el volcà abans que exploti a través d’una història amena i divertida. Una fantàstica eina per a treballar la intel·ligència emocional a partir de situacions quotidianes que tenen lloc a totes les famílies.

Vanessa Mingo, Cap d’Àrea Cinema, Museus i Espais, Rutes i Viatges

 

 A peu per Galícia de Josep Maria Espinàs

A peu per Galícia de Josep Maria Espinàs

La lectura accidental d’aquest llibre un estiu de fa dos anys em va fer adonar de la importància de descobrir els llocs que visitem amb una mirada molt diferent de la que tenim quan viatgem estressats entre maletes, avions, guies i una llista interminable de referències a ratllar.

A peu per Galícia és una senzilla declaració sobre com viatjar i entendre els llocs on viatgem, els seus habitants, l’organització del seu espai, i la percepció que locals i visitants tenen de cada destinació.

És un caminar lent i un caminar fluid. Que no busca res, però que ho troba tot només deixant-se portar pel propi caminar i el contacte amb la gent, sense la pressió d’una agenda que complir.

I com el moviment es demostra caminant, ho vaig fer. Vaig fer un viatge de descoberta inspirada per l’Espinàs. Un viatge al meu propi país que creia conèixer però que no havia vist mai com aleshores.

Anem on anem aquest estiu, mirem de buscar el caminar lent de la descoberta.

Ana Requejo, Coordinadora

 Una cambra pròpia de Virginia Woolf

Una cambra pròpia de Virginia Woolf

En aquest assaig, que combina la novel·la i l’autobiografia, Woolf, una de les precursores de la segona onada del feminisme, ens endinsa a la Gran Bretanya del 1929.

L’obra ens descriu com era la realitat femenina (i també la masculina) en aquella època i ens explica per què havia estat i seguia així i què calia per canviar-la.

Malgrat el que pugui semblar, aquesta no és una lectura feixuga ni desagradable, tot el contrari, ja que Woolf, amb el seu estil narratiu, en fa un retrat gentil i irònic, defensant l’emancipació de la dona des d’una perspectiva optimista.

 

Anna Martos, Controller de Serveis de Venda

 Madame Bovary de Gustave Flaubert

Madame Bovary de Gustave Flaubert

No m'imagino millor proposta per un vespre d'estiu -a ses illes seria "s'hora baixa"- a prop de la platgeta que assaborir una copa de vi blanc sec ben fred i unes olivetes -arbequines, a poder ser- mentre et deixes portar per la relectura d'algun dels grans clàssics de la literatura... per aquest estiu, em porto a la maleta Madame Bovary, l'obra mestra de Flaubert que vaig llegir per primera vegada a la universitat, i estic intrigat per redescobrir connexions entre l'època en què va ser escrita i el moment actual, tant donat a l'autocensura.

Pepe Zapata, Director

 Canto jo i la muntanya balla d'Irene Solà

Canto jo i la muntanya balla d'Irene Solà

Jo us en dic un que fa uns mesos que em reservo, i que em resisteixo a obrir fins que literalment no sigui de vacances. M’ho vaig prometre i ho estic complint. El llibre en si el tinc de fa temps plantat al bell mig de la segons lleixa de l’habitació, ben a la vista;  i he de confessar que tant el títol com la il·lustració de coberta, em van caçar. De fet, estic pensant fer un ‘pack especial Irene Solà’, per endur-me de viatge també la seva primera novel·la ‘Els dics’. Sé d’amics que se m’han avançat (de fet, sóc jo qui vaig tard!) i que m’han dit, sense fer cap mena d’spoiler, ‘aquests llibres t’agradaran especialment!’. Va doncs, que avanci el calendari, que arribi l’hora de fer motxilla, i escapar a la muntanya. I si trobo segells, us enviaré una postal!

Blanca Esteva, Cap d’Àrea Música


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES