COMPARTEIX

Recomanacions
10 DE SETEMBRE DEL 2018 per Pol Segarra

Tens un esglai veient Jack Nicholson treure el cap pel forat de la porta? T’emociona Uma Thurman fent una escabetxina Katana en mà? Veneres Stanley Kubrick com a únic Déu i religió?

Si a les preguntes anteriors has respòs que sí, et garantim que el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Festival de Sitges) és el teu lloc.

Et deixem amb una selecció de les millors propostes d’aquesta 51a edició, dedicada a la gran ‘2001: Una odissea a l’espai’. Gaudeix d’un 10% de descompte en totes les programacions amb el club TR3SC.

La butaca vermella t’està esperant. Pots resistir-ho? Nosaltres ja tenim les crispetes.

Fleuve Noir

Fleuve Noir

Desperta l'instint d'investigador que portes dins (i també aquelles classes de francès de l'institut a les que no estaves atent) en aquesta pel·lícula francesa en VOSE. Del francès Erick Zonca, ‘Fleuve Noir’ és un film policíac en el qual un detectiu i el tutor d'un nen desaparegut s'endinsen en un núvol de desconfiança i sospites. Tens l'oportunitat de descobrir aquesta pel·lícula el 5 d'octubre al Cine Prado. Gaudeix d’un 50% de descompte en aquesta pel·lícula amb el club TR3SC.

Diamantino

Diamantino

Si ets d’aquells que estimen el cinema fantàstic per sobre de tot però no perdones la teva dosi diària de futbol, tens una cita amb ‘Diamantino’ el 13 d’octubre al Cinema Retiro de Sitges. Aquesta pel·lícula et durà per la difícil desaparició del do del joc d’una estrella del futbol internacional que ens pot arribar a recordar un conegut jugador de Madeira. Gaudeix d’un 50% de descompte en aquesta pel·lícula amb el club TR3SC.

 Pig

Pig

'Pig' es presenta com el clàssic argument d’un personatge protagonista en les hores més baixes de la seva carrera. En aquest cas, Hasan, un cineasta al qual cap de les condicions que se li apareixen li són favorables, emprèn una espècie de lluita en contra el món empesa pel seu ego que el portarà a viure situacions ben surrealistes. De l'iraní Mani Haghighi, pots veure aquesta prometedora pel·lícula el dilluns 8 d'octubre a l'Auditori Melià de Sitges. Gaudeix d’un 50% de descompte en aquesta pel·lícula amb el club TR3SC.

 Abrakadabra

Abrakadabra

Els germans Onetti ens presenten en aquesta pel·lícula diferents elements que fàcilment poden esdevenir la clau de l'èxit. La combinació d'un mag protagonista involucrat en una sèrie d'assassinats sota el tractament d'una òptica vintage fan d'aquest film una proposta molt atractiva. Aquest argument enrevessat acabarà esdevenint un gran ‘Abrakadabra’ que, com el millor dels trucs, et deixarà estupefacte. El podràs veure l'11 d'octubre al Cinema Retiro.

Clímax

Clímax

‘Clímax’ és un musical terrorífic, una ‘rave’ on una companyia de ball protagonitza un autèntic infern en el transcurs de la nit i la festa. Gaspar Noé ens presenta una inquietant barreja de ball, música, salvatjades i bogeria col·lectiva que no et deixarà indiferent. ‘Clímax’ estarà disponible en diverses sessions del 4 al 6 d’octubre a l’Auditori Melià i al Cinema Retiro de Sitges.

 

 

The house that Jack built

The house that Jack built

Sang, mort, cadàvers al congelador... Jack és un autèntic psicòpata. Gaudeix assassinant, és el seu vici i li provoca un plaer indescriptible. El director Lars Von Trier ens ofereix un film que pretén posar al punt de mira una espècie d’equilibri perfecte entre la mort i l’assassí en perfecta harmonia amb l’art. Viu una autèntica exhibició de sang i fetge el 8 i 9 d’octubre a l’Auditori Melià i al Cinema Retiro de Sitges. Què més pots demanar?

Operation red sea (HONG HAI XING DONG)

Operation red sea (HONG HAI XING DONG)

En aquest thriller bèl·lic, del director xinès Dante Lam, l’agent de les forces navals xineses Jiaolong s’haurà de cabussar en un país àrab en ple conflicte armat per tal de salvar tots els ciutadans de la Xina que hi estan en perill. Aquest film xinès al més pur estil de producció bèl·lica nord-americana promet una allau de trets, explosions i frenesí. Segons Àngel Sala, director del Festival, es tracta d'“un autèntic bany de sang”. Ha deixat més de 100 milions de dòlars a les taquilles de Xina. El 4 i 5 d’octubre a l’Auditori Melià i al Cinema Retiro de Sitges.

Piercing

Piercing

Has tingut mai un somni recurrent que voldries eliminar totalment i per sempre més? Reed, el protagonista de ‘Piercing’ somnia en matar al seu nadó amb un picador de gel. Reed decideix que ha de posar fi a la vida d’algun altre individu per tal de desfer-se d’aquest malson i poder fer vida normal de nou. Finalment les circumstàncies no s’esdevenen com ell havia planejat. És aquí quan la història comença de veritat. El 5, 6 i 14 d’octubre a l’Auditori Melià i Tramuntana Melià. 

 Halloween

Halloween

Segur que no et vols perdre aquesta producció de primera línia protagonitzada per una de les cares més emblemàtiques del cinema de terror, Jamie Lee Curtis. 40 anys després que Laurie Strode se salvés per ben poc de morir a mans del psicòpata Michael Myers, la història es repeteix. Myers s'ha escapat de la presó i Laurie sap que va a buscar-la. ‘La noche de Halloween’ o ‘Halloween’ és un terrorífic thriller que garanteix sorpreses, ensurts i més d'un crit. Pots veure-la el 12 d'octubre a l'Auditori Melià i el 13 d'octubre al Cinema Retiro de Sitges.

Aterrados (Terrified)

Aterrados (Terrified)

Desaparicions sospitoses, objectes que es mouen sols, ens malignes i aparicions del més enllà. Aquesta pel·lícula té tot allò que pots desitjar. Mario Jano, la doctora Albrec i el nord-americà Rosentok s’endinsen al barri de Buenos Aires on estan succeint tots aquests fets paranormals per a investigar allò que la policia no s’atreveix a investigar. Si ets un amant del cinema de terror i els successos sobrenaturals, no et pots perdre aquesta producció. Diuen que aquesta és una de les pel·lícules que més por faran del festival. Serà el 6 d’octubre a l’Auditori Melià i Tramuntana i el 7 d’octubre al Cinema Retiro de Sitges.

 Mandy

Mandy

I acabem aquesta selecció amb un dels plats forts de l’edició del Festival de Sitges d’enguany, 'Mandy'. Red Miller i Mandy tenen una vida completament idíl·lica. Mandy és la dona dels somnis de Red. És aleshores quan el líder d’una estranya i poderosa secta s’obsessiona amb Mandy. Aquí entra en joc el canvi de Red que haurà de buscar la manera de recuperar la Mandy i trobar venjança. Un film protagonitzat per Nicolas Cage en la qual els crítics asseguren que és la cúspide de la seva interpretació artística. Disponible el 6 d’octubre a l’Auditori Melià i el 8 d’octubre al Cinema Retiro de Sitges.


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES