COMPARTEIX

Notícies
30 D’AGOST DEL 2018 per Mixa

Si us parlen de doctors bojos, ajudants geperuts, criatures de poc intel•lecte amb caminar de mòmia, i multituds amb forques i torxes, segur que no trigareu a exclamar... Aquesta és la història de Frankenstein! La veritat, però, és que cap d’aquestes descripcions té res a veure amb la novel·la de Mary Wollstonecraft Shelley (1797-1851).

Aquest any, en motiu del bicentenari de la publicació de 'Frankenstein o el Prometeu modern', estan apareixent vàries obres per commemorar el clàssic i desmentir el mite. Heus aquí un TOP 5 que seran presents a la Setmana del Llibre en Català 2018:

Monstres al bicentenari: Frankenstein, Mary Shelley i la nit de Diodati

Dissabte 15 de setembre - 20h - Escenari 2

A càrrec de Bel Olid, Mar Bosch Oliveras, Dolors Garcia i Cornellà, Núria Cadenes i Ricard Ruiz Garzón. Modera: Sergi Viciana

L’editorial Comanegra està apostant per una original col·lecció anomenada 'Matar al monstre'. A primera vista, les 7 històries que la componen no tenen a res a veure, però totes transcorren a Barcelona, tenen algun tret en comú amb el llibre de Shelley, i amaguen un misteriós personatge -principal o secundari- que les uneix... El monstre.

Aquest setembre es publiquen els títols 5 i 6 de la col·lecció: 'Secundaris' de Núria Cadenes (Any: 1992 Ambientació: barris perifèrics) i 'Vindràs amb mi després del diluvi' de Mar Bosch (Any: 2004 Ambientació: Fòrum de les Cultures).

D’altre banda, si voleu saber més de Mary W. Shelley i la veritat sobre la seva criatura més famosa, Ricard Ruiz Garzón publicà el passat març amb Angle Editorial un assaig literari sobre la vida de l’autora i l’ample repercussió de Frankenstein a la cultura popular, i porta el nom de 'Mary Shelley i el monstre de Frankenstein'.

I per als joves (i no tan joves) es presentaran les obres de Dolors Garcia i Cornellà i Bel Olid: 'Castells a l’aire' (Edicions Bromera) i 'Tina Frankens' (Fanbooks). Si voleu saber més sobre la darrera i conversar amb l’autora, no us perdeu tampoc aquesta activitat...

Tres lectors esbudellen Tina Frankens

Dijous 13 de setembre - 18:15h - Escenari 2

A càrrec de Bel Olid

A què esteu esperant? No tingueu por i submergiu-vos en l’univers de Mary Shelley. La seva creació està més viva que mai...


per  Mixa

ÚLTIMS ARTICLES