COMPARTEIX

Notícies
30 D’AGOST DEL 2018 per Joan Oller, director general del Palau de la Música

El Palau de la Música Catalana presenta una nova temporada amb un catàleg extens i plural de concerts. Simfonisme, música de cambra, cant coral... un viatge per la música que s’estén des de la llavor de Bach fins a la música contemporània de Josep Maria Guix. Enguany, el Palau s’aboca al concepte de l’Origen per explorar com la música reneix i es reinterpreta, beu de les fonts de la inspiració dels pares fundadors, mai no troba un final, sinó múltiples maneres de tornar-s’hi a apropar. Segles de música contemplades en una programació de la qual us volem destacar algunes cites que marcaran la història de la vida concertística de la ciutat per excel·lents, rellevants i singulars.

 Les Variacions Goldberg amb András Schiff

Les Variacions Goldberg amb András Schiff

Compositor, composició i intèrpret d’autèntic culte. Els millors ingredients possibles en el temple modernista per a una experiència que deixarà petjada. Un monument ja de cultura popular per gaudir de l’etern i fèrtil retorn a un mateix tema desglossat en infinites variacions que encara, avui, no han expressat tot el seu geni i misteri.

 Philip Glass al Palau

Philip Glass al Palau

Dos moments faran del Palau un node mundial de la música del segle XX: la interpretació de la hipnòtica òpera Einstein on the Beach i l’arribada del seu creador per tocar el piano amb l’Orfeó Català. Philip Glass vindrà a Barcelona el 2019 per deixar empremta del seu so, cadència i silenci. Una llavor plantada dins de l’oient on ja mai hi deixarà de créixer.

 Els tres cicles de lied de Schubert

Els tres cicles de lied de Schubert

Es pot condensar tota la cultura Romàntica en tres composicions? Schubert va assolir aquesta fita amb els cicles de cançons de La bella molinera, El viatge d’hivern i El cant del cigne. Tres dates amb el baríton Matthias Goerne i el pianista Leif Ove Andsnes per resseguir les passes enamorades, melangioses, descarnades, joioses, desesperades... Tres concerts únics de música i poesia.

 El Primer Palau

El Primer Palau

El cicle de joves talents del Palau de la Música ha ofert moments i artistes memorables. Intèrprets que han acabat bastint una carrera internacional i que el Palau ens permet gaudir amb les emocions del debut. Una selecció variada d’instruments i obres per deixar-se endur de l’esclat i la il·lusió que fa de la música una art viva capaç d’emocionar als dos costats de l’escenari.

 Miquel Barceló & Orfeó Català

Miquel Barceló & Orfeó Català

Una proposta singular que de ben segur farà parlar tota la comunitat melòmana i artística durant molt de temps. Prenent com a fil una composició de Pascal Dusapin, el xoc entre l’artista plàstic balear i el cor tindrà conseqüències tan imprevisibles com estimulants. Argila i cant coral; l’ancestre i la contemporaneïtat. Un concert performance amb notes i fang esquitxant-se mútuament.


per  Joan Oller, director general del Palau de la Música

ÚLTIMS ARTICLES