COMPARTEIX

Encara que Santa Eulàlia i la Mare de Déu de La Mercè es disputin històricament el títol de patrona de la ciutat de Barcelona; és la primera la més genuïna de totes dues. Tot i així, les festes de La Mercè sempre han sigut més sonades i seguides que les de Santa Eulàlia, menys per als fans absoluts de la cultura popular. Si vols gaudir o descobrir la cultura d’arrel, no hi ha millor data al calendari que la Festa Major d’Hivern. Sinó mira tot el ventall d’activitats que la ciutat comtal ha preparat per aquest cap de setmana. 

 

 Divendres 9 de febrer

Divendres 9 de febrer

Al vespre, l’Àliga de la Ciutat encapçalarà una cercavila fins a Santa Maria del Mar, on se celebrarà el tradicional ball de l’Àguila al presbiteri i davant l’altar major de la basílica.

 Dissabte 10 de febrer

Dissabte 10 de febrer

Serà un dia farcit de mostres de cultura popular amb sardanes, trobada de gegantons, mostra d’esbarts dansaries, trobada de tabalers, correfocs, espectacles de dansa i moltes més activitats.

 

 Diumenge 11 de febrer

Diumenge 11 de febrer

Des de bon matí, els grallers ompliran de música els carrers del Gòtic. A les 10h, la Moixiganga de Barcelona actuarà a la plaça de Sant Jaume, i a continuació, ho faran els Falcons de Barcelona. Allà mateix tindrà lloc la diada castellera amb les colles de la ciutat.

El mateix diumenge també hi haurà una trobada de 500 puntaires d’arreu de Catalunya, desfilades musicalsbig band, sardanes i una trobada de mulasses d’arreu del territori.

 Dilluns 12 de febrer

Dilluns 12 de febrer

Al matí, tindrà lloc la tradicional cerimònia del Penó de Santa Eulàlia, i a la tarda hi haurà ballada de sardanes a la plaça de Sant Jaume. La tradicional passejada i el ball de les Laies posaran el colofó a les festes d’arrel més tradicional.

Font: Guia BCN

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES