COMPARTEIX

El Born Centre de Cultura i Memòria està de celebració: el dia 11 de setembre fa 4 anys que va obrir les portes! Per celebrar-ho, oferirà visites als jaciments arqueològics del mercat amb entrada lliure i l’acompanyament d’un guia, uns dies seleccionats del mes de setembre.

Les visites seran recorreguts de mitja hora en grups petits i es permetrà l’accés a pedra antiga, motiu pel qual serà un requisit obligatori portar calçat pla i tancat. El jaciment es podrà visitar els dissabtes i diumenges de setembre –i també el dilluns 25, després de La Mercè– començant a les 11.30 i fins les 19 h. Els torns es faran per ordre d’arribada i el visitant tindrà l’oportunitat de veure la Bàrcino romana, la Barcelona medieval i la Barcelona antiga del segle XVIII.

 

Sobre El Born CCM

Les restes arqueològiques es troben dins de l'edifici de l'antic mercat del Born, al barri de la Ribera de Barcelona. L’espai inclou la zona de les restes -que van ser descobertes arran d’unes obres de restauració del mercat-, una àrea d’activitats i exposicions temporals i un centre d'interpretació del setge de 1714.

El jaciment és un dels més rellevants de Catalunya, amb una trama urbana de més de de 8.000 m² d'època medieval i moderna (tot i que l’explicació del museu es cenyeix al període de la guerra de Successió). El visitant pot observar les restes de 55 cases, una xarxa de clavegueres i espais singulars com el pont de la Carnisseria, la plaça del Mercat, el Rec Comtal i diversos trams de carrers.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES